Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Θεομηνίες με ανθρώπινα θύματα έπληξαν τις ΗΠΑ, την Τσεχία και την Ουγγαρία

Θεομηνίες με ανθρώπινα θύματα έπληξαν τις ΗΠΑ, την Τσεχία και την Ουγγαρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές στην Τσεχία και την Ουγγαρία που έχουν πλημμυρίσει από την τήξη του χιονιού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα. Στις ΗΠΑ σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 19 νεκρούς.

28

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν επτά περιοχές της Τσεχίας που έχουν πλημμυρίσει από την τήξη του χιονιού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα μέχρι τώρα. Στις ΗΠΑ σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 19 νεκρούς.

Στην Τσεχία, ο πρωθυπουργός Γίρι Πάρουμπεκ κήρυξε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 10 Απριλίου ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο οι Αρχές θα περιορίσουν τις μετακινήσεις στις περιοχές που έχει ζητηθεί να εκκενωθούν.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν σήμερα και η Βουδαπέστη αλλά και πολλές άλλες περιοχές της Ουγγαρίας που πλήττονται από τις πλημμύρες, καθώς η στάθμη του ποταμού Δούναβη έφτασε το ιστορικό ρεκόρ που είχε καταγράψει το 2002.

Μέχρι στιγμής 458 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών. Σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ουγγαρίας πάντως είναι αδύνατη η οδική πρόσβαση. Τα νερά του Δούναβη έφτασαν σήμερα σε ύψος τα 8,48 μέτρα, στο ίδιο επίπεδο που ήταν και το 2002. Μέχρι αύριο, Τρίτη, όμως εκτιμάται ότι η στάθμη του ποταμού θα φτάσει τα 8,60 μέτρα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Ντάιερσμπουργκ, στο βορειοδυτικό Τενεσί, ενώ οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Σεντ Λούις Ποστ-Ντισπάτς.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η κομητεία Ντάιερ, στο βορειοδυτικό Τενεσί επλήγη από δύο ανεμοστρόβιλους, με διαφορά 90 λεπτών ο ένας από τον άλλον.

Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν στην περιοχή Μιλς Φιλντ, όπου καταστράφηκε το κτίριο της πυροσβεστικής και τουλάχιστον τρία σπίτια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο