«Ανοιγμα» των πανεπιστημίων στους νέους άνω των 25 προτείνουν οι πρυτάνεις
Εισαγωγή στα πανεπιστήμιο των νέων άνω των 25 ετών με σύστημα επιλογής το οποίο θα διαφέρει από τις πανελλαδικές εξετάσεις περιλαμβάνει το πόρισμα των πρυτάνεων που αναμένεται να εγκριθεί στην 51η Σύνοδό τους, το Σάββατο, παρουσία της υπουργού Παιδείας.
Εισαγωγή στα πανεπιστήμιο των νέων άνω των 25 ετών με σύστημα επιλογής το οποίο θα διαφέρει από τις πανελλαδικές εξετάσεις περιλαμβάνει το πόρισμα των πρυτάνεων που αναμένεται να εγκριθεί στην 51η Σύνοδό τους, το Σάββατο, παρουσία της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Απογευματινή, στο πόρισμα γίνεται λόγος για δυνατότητα εισαγωγής ειδικών κατηγοριών φοιτητών (π.χ. άνω των 25 ετών) εκτός συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων, καθώς και για δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών παιδαγωγικών μεθόδων (π.χ. e-learning) .
Γενικώς, το πόρισμα των πρυτάνεων κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνο της επιτροπής «σοφών» του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Τα δύο κείμενα θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση, από το υπουργείο Παιδείας, του νέου νόμου-πλαισίου για τη λειτουργία των ΑΕΙ τον προσεχή Ιούνιο.
Το πόρισμα μιλά επίσης για επαναπροσδιορισμό του ασύλου, περιορισμούς στην αιώνια φοίτηση, και αλλαγή στο καθεστώς των δωρεάν με στόχο τη διοχέτευση κονδυλίων για την ενίσχυση των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών. Όλες οι σημειώσεις, όπως προτείνεται, θα είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.