Δικαστική αντιπαράθεση για την καθυστέρηση διερεύνησης της αυτοκτονίας του 39χρονου
Κόντρα μεταξύ δικαστικών λειτουργών και αρκετά ερωτήματα μετά τη διαπίστωση ότι επί έντεκα μήνες οι Αρχές δεν είχαν διερευνήσει κατά πόσο η αυτοκτονία του 39χρονου Κ.Τσαλικίδη είχε σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών.
Κόντρα μεταξύ δικαστικών λειτουργών μετά τη διαπίστωση ότι επί έντεκα μήνες οι Αρχές δεν είχαν διερευνήσει κατά πόσο η αυτοκτονία του 39χρονου Κ.Τσαλικίδη είχε σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών. Το όλο θέμα προκάλεσε και κόντρα κυβέρνησης -Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το θέμα προέκυψε όταν διαπιστώθηκε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για τις υποκλοπές, δεν αξιολόγησε την αυτοκτονία του 39χρονου ως γεγονός που ίσως να συνδέεται με την όλη υπόθεση.
Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας είχε ενημερώσει σχετικά, τόσο τον υπουργό Δικαιοσύνης όσο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των Νέων της Τρίτης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα φερόταν να απορεί για την παράλειψη του κ. Παπαγγελόπουλου, χθες είπε ότι έντεκα μήνες αργότερα δεν θυμάται με βεβαιότητα αν ενημέρωσε σχετικά τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία ενημέρωση πριν από τις 30 Ιανουαρίου 2006 για την υπόθεση του αυτόχειρα, ώστε να τη συσχετίσει με την υπόθεση των υποκλοπών.
Ερωτήματα για την καθυστέρηση
Αρκετά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με την πορεία της προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών.
Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Τρίτης, παρά το γεγονός ότι διατάχθηκε ως κατεπείγουσα, δεν διορίστηκαν τεχνικοί πραγματογνώμονες, ενώ στους ειδικούς που εξετάστηκαν δεν αποκαλύφθηκαν τα πλήρη γεγονότα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών που κλήθηκε να καταθέσει δεν αποκαλύφθηκε η φύση της όλης υπόθεσης.
Νέες εκτιμήσεις για τους δράστες
Τη διεύρυνση του κύκλου των πιθανών υπόπτων για τις υποκλοπές επιχειρεί η κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, μετά τις αρχικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη «φωτογράφιση» της περιοχής γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, τώρα γίνονται άλλες σκέψεις.
Στελέχη της κυβέρνησης που επικαλείται η εφημερίδα δεν αποκλείουν πίσω από την υπόθεση να κρύβονται μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών ή ακόμα και ισχυροί επιχειρηματίες, για τους οποίους οι πληροφορίες θα είχαν χρησιμότητα…
Ένα άλλος ύποπτος είναι κάποιο σύστημα εντός της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που αποφάσισε να εκμεταλλευτεί προς ίδιον όφελος τις δυνατότητες που είχε στη διάθεσή του.
Τέλος, στελέχη της ΕΥΠ δεν αποκλείουν δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Ελλήνων πρακτόρων και ξένων συναδέλφων τους.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.