Θα μιλήσω, εάν δεν έχω δίκαιη δίκη, απειλεί η Κ.Μπουρμπούλια από το Παρίσι
Αν δεν έχω δίκαιη δίκη στην Ελλάδα, θα μιλήσω για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, και αυτό θα προκαλέσει ταραχή, φέρεται να είπε ενώπιον του γαλλικού δικαστηρίου η Κ.Μπουρμπούλια στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα. Την Τετάρτη η απόφαση για την έκδοσή της.
71
Την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να λάβει την απόφασή του για το κατά πόσο θα εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια το Εφετείο του Παρισιού.
Η υπόθεση της κ. Μπουρμπούλια εξετάστηκε την Τετάρτη από το Εφετείο του Παρισιού και η δικαστής, έπειτα από μιάμιση ώρα ακροαματικής διαδικασίας, κατά την οποία εξετάσθηκαν τα στοιχεία τα οποία περιέχει και στα οποία βασίζεται το ένταλμα σύλληψης, είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Από την πλευρά της η κ. Μπουρμπούλια επιχειρεί με κάθε τρόπο να μπλοκάρει την έκδοσή της. Έβαλε κατά της νομιμότητας του εντάλματος σύλληψης, αναφέροντας ότι αυτό εκδόθηκε χωρίς να κληθεί προηγουμένως σε απολογίας, ενώ ο συνήγορός της χαρακτήρισε «ανεπαρκή» τα στοιχεία με βάση τα οποία η ελληνική Δικαιοσύνη ζητά την έκδοσή της.
Μάλιστα, η πρώην ανακρίτρια είπε στο γαλλικό δικαστήριο, στέλνοντας εμμέσως απειλές, ότι όταν επιστρέψει στην Ελλάδα και δεν έχει δίκαιη δίκη, θα αναγκαστεί να μιλήσει για να υπερασπίσει τον εαυτό της, και αυτό θα προκαλέσει ταραχή σε ορισμένους κύκλους.
Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών είχε αποστείλει, κατόπιν αιτήματος του γαλλικού δικαστηρίου, τα συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση της πρώην ανακρίτριας, που αφορούν στις δύο καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί εις βάρος της.
Η πρώτη είναι φυλάκιση 46 μηνών για δωροδοκία, με αναστολή, και η δεύτερη φυλάκιση επτά μηνών για μη υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες».
Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του ελληνικού Δημοσίου στην ακροαματική διαδικασία, δικηγόρου Παναγιώτας Μαρσώ, η κ. Μπουρμπούλια ισχυρίστηκε την Τετάρτη ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της.
Σύμφωνα με τηλεοπτικούς σταθμούς, τα στοιχεία που απέστειλαν οι ελληνικές αρχές στη Γαλλία δεν είναι επαρκή. Από την άλλη, η ελληνική πλευρά διατείνεται ότι όσα στοιχεία έπρεπε να σταλούν, εστάλησαν ήδη.
Από την πλευρά της, η κ. Μπουρμπούλια έχει αρνηθεί να συναινέσει στην έκδοσή της στην Ελλάδα, με το επιχείρημα ότι απειλείται η ζωή της, αλλά και η ζωή της κόρης της, επικαλούμενη μάλιστα απειλητική επιστολή που είχε λάβει. Κατά την ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης ωστόσο δεν έγινε γνωστό εάν προσκόμισε στο δικαστήριο τα στοιχεία αυτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Γ’)
- Συνταγή: Παπαρδέλες με λαχανικά
- ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Συγκέντρωση και πορεία προς το Μαξίμου
- Δεν είναι όλες οι πατάτες ίδιες
- Καιρός Τρίτης: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ομίχλες – Πότε αναμένεται νέα επιδείνωση
- Αίγινα: Το μαρτύριο της… βρώμικης σταγόνας
- Οκτώ έξυπνες κάμερες στους δρόμους της Αθήνας – Με χρήση AI το σκανάρισμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/finn-h-o4F7IzxjGZ4-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442