Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή νέας αύξησης επιτοκίων από την Fed
Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κινούνται άνω των 68 δολαρίων το βαρέλι, ενώ οι επενδυτές αναμένουν -αύριο Τρίτη- νέα αύξηση των επιτοκίων από την Fed.
27
Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κινούνται άνω των 68 δολαρίων το βαρέλι, ενώ οι επενδυτές αναμένουν -αύριο Τρίτη- νέα αύξηση των επιτοκίων από την Fed.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,12% στις 3.446,85 μονάδες.
Ο Αλαν Γκρίνσπαν ετομάζεται να αποχαιρετήσει την Fed με νέα -τη 14η από τον Ιούνιο του 2004- αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% σε 4,50%.
Η Arcelor, η οποία κατέγραψε κέρδη 28% την Παρασκευή, ενισχυόταν 1,6% μετά την απόρριψη της προσφοράς της Mittal ύψους 23 δισ. δολαρίων, με τις δύο πλευρές να αναμένουν να λάβουν στήριξη από τους μετόχους αργότερα σήμερα στο Παρίσι. Η μετοχή της Mittal κερδίζει 2,6%.
Η γερμανική ThyssenKrupp, η οποία θα αποκτήσει την καναδέζικη Dofasco αν η συμφωνία προχωρήσει, υποχωρούσε 3,8% καθώς διαπραγματευόταν χωρίς μέρισμα μετά από κέρδη 7% την Παρασκευή.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,02% στις 5.788,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,08% στις 4.952,39 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,09% στις 5.652,61 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 16.551,23 μονάδες, με κέρδη 0,55%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αδήλωτες δεξαμενές χωρίς πυρασφάλεια και στο δεύτερο εργοστάσιο του ιδιοκτήτη της Βιολάντα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Σανίδα: Τα εύκολα λάθη που κάνουμε σχεδόν όλοι
- Τριήμερη απεργία στα ταξί – Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις διαρκείας
- Πόσα βάζουν στην… τσέπη οι Ολυμπιονίκες του Μιλάνου
- Συνταγή: Λαβράκι φρικασέ
- H Ευρώπη έμεινε πίσω – Θα χάσει τον αιώνα της τεχνητής νοημοσύνης
- Αυστραλία: Ένας νεκρός και δυο τραυματίες έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442