Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατασκευής νέου λιμανιού στην Κρήτη ο Μ.Κεφαλογιάννης
Στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί νέο λιμάνι διαμετακομιστικού εμπορίου στην Κρήτη ως αποτέλεσμα της συμφωνίας συνεργασίας με κινέζικες εταιρείες που υπέγραψε ο πρωθυπουργός στην Κίνα, επανήλθε ο ΥΕΝ Μ.Κεφαλογιάννης κατά τη συνάντησή του με τον Γ.Αλογοσκούφη.
88
Στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί νέο λιμάνι διαμετακομιστικού εμπορίου στην Κρήτη, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας συνεργασίας με κινέζικες εταιρείες που υπέγραψε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, επανήλθε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για τις επενδύσεις μέσω ΣΔΙΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, κατά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Κίνα η κινεζική πλευρά φέρεται να απέρριψε τις προτάσεις της ελληνικής για τη δημιουργία νέου λιμανιού στο Τυμπάκι (της Κρήτης), όπως επίσης και την επιλογή ενός εκ των λιμενικών σταθμών της Θεσσαλονίκης και του Αστακού (Αιτωλ/νίας), δείχνοντας την προτίμησή της στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο ΥΕΝ επεσήμανε ότι μετά τη συμφωνία που υπεγράφη στην Κίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Κ. Καραμανλή, ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία με κινεζικές εταιρίες που θέλουν να δημιουργήσουν λιμάνι διαμετακομιστικού εμπορίου για την περιοχή της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας.
Ανέφερε εξάλλου πως μέσω του διαμετακομιστικού εμπορίου, θα διακινούνται 1 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Κινέζων, τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς ιδιώτες για ένταξη στο σύστημα των ΣΔΙΤ.
Οι δύο υπουργοί εξάλλου συζήτησαν ολόκληρο το πλέγμα ανάπτυξης των λιμανιών της χώρας, βελτίωσης των λιμεναρχείων και των κτιρίων ναυτικής εκπαίδευσης μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης, υπάρχουν τεράστια περιθώρια, μέσω των ΣΔΙΤ, για νέες επενδύσεις στα λιμάνια και σε υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε ότι τα ελληνικά λιμάνια έχουν τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για δανεισμό 3 δισ. ευρώ για έργα στα λιμάνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442