Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αλλαγή εκλογής δημάρχων και νομαρχών
Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή την αλλαγή εκλογής δημάρχων και νομαρχών. Τόνισε δε, για ακόμη μία φορά, ότι η αλλαγή αυτή περιλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή την αλλαγή εκλογής δημάρχων και νομαρχών. Τόνισε δε, για ακόμη μία φορά, ότι η αλλαγή αυτή περιλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ.Μεϊμαράκης απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ κομματική ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα και συμπλήρωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό που θέλει είναι να εγκλωβίσει τις άλλες δυνάμεις.
Ο Γραμματέας της ΝΔ αποσαφήνισε ότι αυτή η αλλαγή περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΝΔ και απάντησε στην κατηγορία ότι γίνεται επιλεκτική εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος λέγοντας: «Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας. Θα κριθεί για την εφαρμογή του συνόλου του προγράμματός της στο τέλος της τετραετίας. Ωστόσο, υπάρχει ιεράρχηση των θεμάτων και το κάθε θέμα πρέπει να συζητείται και να προχωρά όταν τίθεται».
Πρόσθεσε ότι το θέμα της πρώτης Κυριακής στις δημοτικές εκλογές συζητείται από την δεκαετία του 1980 και δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι αιφνιδιάζεται. Αλλωστε, είπε, είχε συζητηθεί και κατά την διάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως αναγνώρισε δημοσίως ο Κ. Σκανδαλίδης.
Στο κόμμα μας έχει συζητηθεί σε τρεις αυτοδιοικητικές συνδιασκέψεις και έχει εγκριθεί από το Συνέδριο, γι αυτό και δεν σκέφθηκα ότι πρέπει να συνεδριάσει κανένα όργανο, είπε ο κ. Β. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιδρά κινούμενο μόνο από λόγους κομματικής ιδιοτέλειας και δεν διαθέτει κανένα αυτοδιοικητικό επιχείρημα.
«Αν λένε ότι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι χώρος συζήτησης και συνεργασιών, τότε γιατί οι συνεργασίες να μην γίνονται από τον πρώτο γύρο, που είναι πιο τίμιο και δημοκρατικό, ώστε οι πολίτες να μπορούν να επιλέξουν; Γιατί να υφιστάμεθα τις παρασκηνιακές συναλλαγές για την δεύτερη Κυριακή, που συνεχώς αυξάνονται;», διερωτήθηκε ο Β. Μεϊμαράκης.
Ο Γραμματέας της ΝΔ ανέφερε ότι «μπαίνουμε στην περίοδο της προετοιμασίας για τις δημοτικές εκλογές» και στάθηκε στο θέμα της επιλογής των υποψηφίων τοπικών αρχόντων, λέγοντας ότι οι εν ενεργεία δήμαρχοι εξακολουθούν να υποστηρίζονται και είναι καταδικαστέα κάθε ενέργεια αμφισβήτησης δημάρχου ή νομάρχη.
Επίσης είπε ότι για την τελική επιλογή δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη και τοπικά δημοψηφίσματα ή τοπικές συνελεύσεις.
Το θέμα της αλλαγής του τρόπου εκλογής των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης απασχόλησε τις τοποθετήσεις πολλών μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.
Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πήραν το λόγο τάχθηκαν υπέρ της εκλογής από την πρώτη Κυριακή, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η θέση αυτή ήταν προγραμματική δέσμευση του κόμματος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.