Καμία διεθνής συνθήκη για τους πυραύλους δεν μας δεσμεύει, ξεκαθαρίζει η Β.Κορέα
Καμία συνθήκη σχετικά με πυραυλικές δοκιμές δεν μας δεσμεύει, ξεκαθάρισε η Β.Κορέα και επιτέθηκε κατά της Ουάσινγκτον, καλώντας την να ζητήσει συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί για τη χώρα. Σε επιστροφή στο διάλογο καλεί την Πιονγιάνγκ η ΙΑΕΑ.
Καμία διεθνής συνθήκη σχετικά με πυραυλικές δοκιμές δεν μας δεσμεύει, ξεκαθάρισε την Πέμπτη η Β.Κορέα. Στην ανακοίνωση του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων καλούνται οι ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται στη χώρα.
Στην ανακοίνωση του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Βορείου Κορέας, KCNΑ, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πώς μπορούμε να καθήσουμε στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν αυτές αποκαλούν τη χώρα άξονα του κακού ή προπύργιο της τυραννίας».
Η Πιονγιάνγκ επανέρχεται και στο θέμα των δοκιμών με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. «Δεν δεσμευόμαστε νομικά από καμία διεθνής συνθήκη ή μορατόριουμ για το ζήτημα» ξεκαθαρίζει.
Υπενθυμίζεται ότι η Βόρειος Κορέα εγκατέλειψε το τραπέζι του διαλόγου στις 10 Φεβρουαρίου, παραδεχόμενη ταυτόχρονα ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα στην κατοχή της.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) κάλεσε και πάλι την Πιονγιάνγκ να επιστρέψει στις εξαμερείς συνομιλίες. Η σχετική δήλωση υιοθετήθηκε, ενόσω η Β.Κορέα ανακοίνωνε ότι δεν θεωρεί πλέον πως δεσμεύεται από το μορατόριουμ που η ίδια είχε κηρύξει το 1999 στις δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής