Πανηγυρική πρόκριση για Μακεδονικό, αποκλεισμός-θρίλερ του Αρη
Πανηγυρικά προκρίθηκε ο Μακεδονικός στους «8» του ULEB Cup, συντρίβοντας την Βαρέζε με 90-57 (77-65 το α ματς). Μετά από ματς-θρίλερ, ο Αρης ηττήθηκε με 81-77 από την Λιέτουβος και αποκλείστηκε (77-75 το α ματς). Την Πέμπτη παίζουν, Μαρούσι-Σλασκ και ΠΑΟΚ-Σολέ.
Πανηγυρικά προκρίθηκε ο Μακεδονικός στους «8» του ULEB Cup, συντρίβοντας την Βαρέζε με 90-57 (77-65 το α ματς). Μετά από ματς-θρίλερ, ο Αρης ηττήθηκε με 81-77 από την Λιέτουβος Ρίτας και αποκλείστηκε (77-75 το α ματς). Την Πέμπτη στις 19:00 παίζουν, Μαρούσι-Σλασκ (19:00) και ΠΑΟΚ-Σολέ.
Μακεδονικός – Βαρέζε 90-57
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Μακεδονικός προκρίνεται στους προημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο.
Η ελληνική ομάδα υπέταξε την Βαρέζε στην Κοζάνη με 90-57.
Οι νικητές ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, μη επιτρέποντας ούτε στο ελάχιστο στους αντιπάλους τους να πιστεύουν ότι μπορούν να ελπίζουν στο θετικό αποτέλεσμα.
Και τις διαθέσεις τους τις έδειξαν από την αρχή, όταν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με δώδεκα πόντους (3ο 13-1), διαφορά που πολύ γρήγορα έφτασε στους εικοσιένα πόντους (41-20), για να κλείσει το ημίχρονο στους δεκαοκτώ πόντους (43-25).
Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, στη διάρκεια της οποίας το πιο αξιοσημείωτο ήταν η εκτόξευση των «πράσινων» σε απόσταση τριαντατεσσάρων πόντων από τους Ιταλούς (81-47).
Ασύνδετος αμυντικά και επιθετικά ο Αρης στάθηκε αδύνατο να κοιτάξει στα… μάτια τους Λιθουανούς μέχρι και τα τέλη της δεύτερης περιόδου, διάστημα που βρέθηκε να χάνει μέχρι και είκοσι πόντους (26-6).
Βελτιώνοντας αισθητά την άμυνα του και στηριζόμενος σε προσπάθειες κυρίως του Νικολάι Πάντιους κατέφερε εν τέλει δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου να ισοφαρίσει (35-35), για να φύγει τελικά στα αποδυτήρια υπολειπόμενος με δύο πόντους (37-35).
Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου θύμισε κάτι από την αρχή του αγώνα, με τους Λιθουανούς να… «βομβαρδίζουν» από τα 6,25, έχοντας «πολυβόλα», όπως συνέβη και στα πρώτα λεπτά της μάχης, τους Ντελινινκάιτις και Στελμάχερς.
Φυσική συνέπεια ήταν η διαφορά να ανοίξει και πάλι για τη Λιέτουβος (23ο 48-28, 25ο 54-44).
Ο Αρης με τους Καστλ, Κόλινς πήρε τα ηνία στο σκορ για πρώτη φορά δύο λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου με 56-57, σκορ με το οποίο και έληξε το δεκάλεπτο, ενώ στο 33ο έφτασε τη διαφορά του από τους Λιθουανούς στους οκτώ (58-66).
Η απάντηση από τη Λιέτουβος ήρθε πολύ γρήγορα όμως.
Με ένα σερί 18-1 το 61-68 για τους Θεσσαλονικείς έγινε στο 38ο το 79-69 για τους Λιθουανούς και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα.
Οι «κίτρινοι» πάλεψαν στο τελευταίο δίλεπτο να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, η προσπάθεια τους δεν είχε όμως αποτέλεσμα.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Το κατάμεστο Αλεξάνδρειο αποθέωσε την οικογένεια Αντετοκούνμπο, αλλά και τον Σιάο. Κεντρικό πρόσωπο ο Γιάννης ο οποίος δήλωσε ότι δεν περίμενε τέτοια υποδοχή. Αποθέωση και για τον Νίκο Γκάλη.
LIVE: ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 18:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Ολυμπιακός για την 26η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
Η έρευνα της Εισαγγελίας του Μιλάνου για «συμμετοχή σε αθλητική απάτη» ανοίγει ξανά το κεφάλαιο αξιοπιστίας στη Serie A, με επίκεντρο τη λειτουργία του VAR και αποφάσεις που ενδέχεται να επηρέασαν αποτελέσματα