Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Αδύνατη η ένταξη του σχεδίου Γρανίτσα στον αναπτυξιακό νόμο αποκαλύπτει ο Νικολαΐδης

Αδύνατη η ένταξη του σχεδίου Γρανίτσα στον αναπτυξιακό νόμο αποκαλύπτει ο Νικολαΐδης

Έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο αποκαλύπτεται ότι το σχέδιο του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Γιάννη Γρανίτσα δεν είναι δυνατό να υπαχθεί στο αναπτυξιακό νόμο, παρουσίασε ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Ντέμης Νικολαΐδης.

66

Έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο αποκαλύπτεται ότι το σχέδιο του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Γιάννη Γρανίτσα δεν είναι δυνατό να υπαχθεί στο αναπτυξιακό νόμο, παρουσίασε ο πρόεδρος της «κιτρινομαυρης» ΠΑΕ, Ντέμης Νικολαΐδης σε συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε την Δευτέρα.

«Σας παρουσιάζω ένα έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο καταλήγει αναφέροντας ότι οι επενδύσεις που αφορούν ανέγερση σταδίων δεν μπορούν να ενισχυθούν από τον αναπτυξιακό νόμο.

» Αρα ο κύριος Γρανίτσας ήξερε ότι δεν πρόκειται να μπει το σχέδιο στον αναπτυξιακό νόμο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζει να λέει ότι θα μπει. Πλέον θα ασχοληθούμε εμείς ως ΠΑΕ με το θέμα» είπε αρχικώς ο Νικολαΐδης.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για το νέο γήπεδο και οι κατασκευαστικές εταιρίες θα καταθέτουν τα σχέδιά τους, τα οποία θα δημοσιεύονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της ΑΕΚ.

«Η μοναδική υπεύθυνη ενημέρωση για το γήπεδο θα δίνεται από την ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι από διάφορους παράγοντες – δημοσιογράφους» τόνισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ που πρόσθεσε ότι εξετάζονται κι άλλες προτάσεις εκτός Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Νικολαϊδης επίσης ανέφερε:

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Πρόκειται για έναν απλό φίλαθλο της ομάδας, αλλά δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο. Τουλάχιστον ενδιαφέρθηκε να κάνει κάτι. Έχει μια θέληση, μια αγάπη για την ομάδα. Δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει».

Για την συγκεκριμένη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας:

«Ο χώρος ανήκει στην ερασιτεχνική, αλλά το γήπεδο χρησιμοποιείται από την ΠΑΕ. Δεν ανήκει ούτε στον Γρανίτσα ούτε στον Νικολαϊδη. Οι φίλαθλοι να είναι σίγουροι ότι την αλήθεια θα την πληροφορούνται από την διοίκηση.

» Όλες οι προτάσεις που θα έχουμε για το γήπεδο θα δημοσιοποιούνται. Οταν γκρεμιζόταν το γήπεδο, κανείς δεν βγήκε να φωνάξει. Μια ανακοίνωση θυμάμαι από την Ενωση 1924. Και το καλοκαίρι υπήρχαν πολλοί που θα έσωζαν την ΑΕΚ, αλλά δεν βγήκε κανείς».

Για τους συνεργάτες του:

«Δεν είναι λογικό όλα τα εύσημα για ό,τι συμβαίνει στην ΑΕΚ να τα παίρνω εγώ, ενώ την ίδια στιγμή για όλα τα άσχημα να κατηγορούνται οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου.

» Εγώ επιλέγω τους συνεργάτες μου. Ο κύριος Γρανίτσας πέρασε ένα νόμο στην Βουλή και δεν μπορεί να φτιάξει το γήπεδο. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε αυτόν το νόμο για να γίνει το γήπεδο.

» Δεν συζητάω με τον κ. Γρανίτσα. Συζητάω με ανθρώπους που κοιτάω στα μάτια και μου λένε την αλήθεια».

Για τις τοποθεσίες που εξετάζονται:

«Ψάξαμε όλη την Αττική, βρήκαμε 70 εκτάσεις καταλήξαμε στις 10, γιατί θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο. Είμαστε ανάμεσα σε 4. Απλά έχουμε δει τις εκτάσεις, δεν έχουμε προχωρήσει σε κάποιο σχέδιο.

» Φυσικά, δεν θέλουμε να χάσει η ΑΕΚ αυτή την έκταση, είτε για τη δεύτερη ομάδα, είτε για τα ερασιτεχνικά τμήματα. Πρέπει η καρδιά της ΑΕΚ να παραμείνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συναισθηματικά είμαστε δεμένοι όλοι με τη Φιλαδέλφεια.

» Εμείς ξεκινάμε τώρα και ανοίγουμε το δρόμο και στον κύριο Μελισσανίδη να ενεργήσει για το γήπεδο».

Για τον τρόπο χρηματοδότησης:

«Από τη στιγμή που προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο με εμπορικούς χώρους, θα πρέπει να γίνει με αυτοχρηματοδότηση.

» Σε περίπτωση που το γήπεδο δεν γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν θα ανήκει στην Ερασιτεχνική, αλλά θα γίνουν συμβάσεις ώστε το 15% που θα έπαιρνε η Ερασιτεχνική, να το παίρνει σα να είναι δικό της».

Γρανίτσας: «Πρέπει να συσπειρωθούμε για το νέο γήπεδο»

«Ενωτικός» εμφανίστηκε ο Γιάννης Γρανίτσας σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ μετά τη συνέντευξη Τύπου του Ντέμη Νικολαϊδη σχετικά με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

«Σε αυτό το εγχείρημα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Δεν πρέπει να νομίζει ο κόσμος ότι άλλο πράγμα θέλει ο Γρανίτσας, άλλο ο Νικολαϊδης, άλλο ο Μελισσανίδης ή ο οποιοσδήποτε.

» Είναι ανάγκη να συσπειρωθούμε για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που θέλει ο κόσμος της ΑΕΚ» δήλωσε.

Πάντως, ο Γρανίτσας επέμεινε ότι το σχέδιό του δεν έχει «ναυαγήσει»:

«Ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Περιμένουμε τις υπουργικές αποφάσεις και τις μελέτες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies