Κυριακή 19 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, νέα επιδείνωση την Τετάρτη

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, νέα επιδείνωση την Τετάρτη

Πρόσκαιρη βελτίωση, με εξασθένιση των ανέμων, θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει νέα επιδείνωση, με βροχές και καταιγίδες.

43

Πρόσκαιρη βελτίωση, με εξασθένιση των ανέμων, θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει νέα επιδείνωση, με βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, για σήμερα Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει σταδιακή βελτίωση του καιρού με εξασθένηση των βοριάδων και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα αναμένεται να σημειωθούν στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένιση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου και 2-3 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια.

Λίγες νεφώσεις, ανέμους βόρειους μέτριους και πρόσκαιρα το πρωί ισχυρούς και μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας τους 8 βαθμούς Κελσίου, θα έχει η Θεσσαλονίκη.

Νεφώσεις, με ανέμους βόρειους-βορειοανατολικούς πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένιση και θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, θα έχουν η Μακεδονία και η Θράκη.

Ίδιο θα είναι το καιρικό σκηνικό και στη Δυτική Ελλάδα, όπου τοπικά στο νότιο Ιόνιο οι βοριάδες θα είναι πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένιση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιά με εκδήλωση ασθενών βροχών ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά προβλέπεται για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Σταδιακά ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί και οι βόρειοι-βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί άνεμοι, που θα πνέουν στην περιοχή σταδιακά θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες προβλέπονται για τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιά με τοπικές βροχές στις νοτιότερες περιοχές και γρήγορη βελτίωση του καιρού, θα έχουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη. Στην ανατολική και στη νότια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες και ενδεχομένως θα σημειωθούν βροχές. Το απόγευμα, στη δυτική Ελλάδα οι βροχές θα ενταθούν και στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη βόρεια Ελλάδα από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στη δυτική Ελλάδα νότιοι 5-6 μποφόρ και αργότερα 6-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα πνέουν μέτριοι, αργότερα όμως θα στραφούν σε νότιους και το βράδυ θα ενισχυθούν σε ισχυρούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, όμως τη νύχτα στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα και την Πέμπτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Απριλίου 2026
Cookies