Στο πρώτο εξάμηνο του 2005 οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα
Σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο πρώτο εξάμηνο του 2005 προσανατολίζεται η κυβέρνηση, λόγω της επιβολής ΦΠA στις νεόδμητες οικοδομές την 1η Iανουαρίου 2006. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα ανέλθει στο 30% κατά μέσο όρο.
27
Σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο πρώτο εξάμηνο του 2005 προσανατολίζεται η κυβέρνηση, λόγω της επιβολής ΦΠA στις νεόδμητες οικοδομές την 1η Iανουαρίου 2006.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ημερησία, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα αυξηθούν κατά μέσο όρο 30%.
Στην Aττική, η μεγαλύτερη ψαλίδα αντικειμενικών – πραγματικών τιμών παρουσιάζεται κυρίως σε περιοχές όπου τα μεγάλα έργα προκάλεσαν σημαντική ενίσχυση της ζήτησης και εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές των ακινήτων.
Για να μετριαστούν οι επιπτώσεις από τις αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών η κυβέρνηση θα συνοδεύσει τις αυξήσεις με αλλαγές στα αφορολόγητα ποσά για κληρονομιές και γονικές παροχές από τις 20.000 στις 80.000 ευρώ.
Παράλληλα, θα μειώσει τους συντελεστές φόρου μεταβίβασης που θα εξακολουθήσει να ισχύει για μεταβιβάσεις παλαιών ακινήτων και θα αυξήσει το αφορολόγητο όριο για αγορά πρώτης κατοικίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέχρι τον Αύγουστο του 2026 σε ισχύ οι παλιές ταυτότητες – Πόσο κοστίζει η έκδοση νέας
- Χαλάνδρι: Άνδρας ενεπλάκη σε καβγά και παρέσυρε υπάλληλο στα ΕΛΤΑ – Στο νοσοκομείο η γυναίκα
- Από την Bundesliga στο McDonald’s: Η δεύτερη ζωή του Αλεξάντερ Νούρι
- At Davos, AKTOR CEO Urges EU to Move Faster on LNG
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)

































![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442