Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη λόγω πτώσης των τιμών του πετρελαίου

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη λόγω πτώσης των τιμών του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, λόγω της σημαντικής πτώσης που παρατηρείται στις τιμές του πετρελαίου. Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των αερομεταφορέων και πτώση καταγράφουν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών.

27

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, λόγω της σημαντικής πτώσης που παρατηρείται στις τιμές του πετρελαίου. Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των αερομεταφορέων και πτώση καταγράφουν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών.

Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,35% στις 2.784,12 μονάδες.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Ιανουαρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε, χθες, κατά 7,7%, στα 45,35 δολάρια το βαρέλι, καθώς η μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των αμερικανικών διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων προϊόντων διύλισης -συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης- διασκέδασε τις ανησυχίες για την επάρκεια της προσφοράς το χειμώνα.

Η τιμή του συμβολαίου ανέκαμψε σήμερα το πρωί κατά 0,2%, στα 45,60 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα, σε συναλλαγές στις ασιατικές αγορές συναλλάγματος, το ευρώ εκτινάχθηκε σε νέο ιστορικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου (στα 1,3383 δολάρια) πριν υποχωρήσει οριακά στη συνέχεια.

Μεταξύ των 10 μετοχών που σημειώνουν σήμερα τις μεγαλύτερες απώλειες στην Ευρώπη οι οκτώ είναι εταιρείες πετρελαίου: Απώλειες 1,5% σημειώνει η μετοχή της BP και η ισπανική Cepsa.

Αντιθέτως, σε υψηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται οι επενδυτές μετοχές εταιριών οι οποίες βοηθούνται από φθηνότερο κόστος καυσίμων: Κέρδη 2% σημειώσε η μετοχή της British Airways και 1,7% η μετοχή της Lufthansa.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των εταιριών ημιαγωγών -κέρδη 1,7% σημείωσε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή STMicroelectronics και 0,8% η δεύτερη μεγαλύτερη Infineon- εν μέσω προσδοκιών ότι η Intel ενδέχεται να πει σήμερα ότι οι πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο θα ανέλθουν στο ανώτατο όριο των σχετικών προβλέψεών της.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,37% στις 4.753,10 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 3.808,57 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,55% στις 4.209,11 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.973,07 μονάδες, με κέρδη 1,75%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο