Νεκροί οι έξι επιβαίνοντες αμερικανικού αεροσκάφους που κατέπεσε στο Αφγανιστάν
Στα βουνά του κεντρικού Αφγανιστάν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια μεταγωγικού αεροσκάφους Casa-212, η τύχη του οποίου αγνοείτο από το Σάββατο. Νεκροί και έξι επιβαίνοντες -πλήρωμα και στρατιώτες αμερικανικής καταγωγής. Υπό διερεύνηση τα αίτια της πτώσης.
Στα βουνά του κεντρικού Αφγανιστάν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Casa-212, η τύχη του οποίου αγνοούνταν από το περασμένο Σάββατο. Νεκροί και έξι επιβαίνοντες -τριμελές πλήρωμα και στρατιώτες, όλοι αμερικανικής καταγωγής.
Ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν δήλωσε ότι διετάχθη έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της πτώσης του μεταγωγικού. Πάντως, επισήμανε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το αεροσκάφος προσέκρουσε στα βουνά του Αφγανιστάν λόγω εχθρικών πυρών.
Το μεταγωγικό συνετρίβη το Σάββατο κατόπιν της απογείωσής του από την αεροπορική βάση Μπαγκράμ, 50 χιλιόμετρα βορείως της Καμπούλ. Τα συντρίμμια και οι σοροί των έξι επιβαινόντων εντοπίστηκαν από τις ομάδες διάσωσης στα βουνά νοτιοανατολικά της πόλης Μπαμιγιάν, μεταδίδει το Associated Press.
Τα αεροσκάφη τύπου Casa-212 χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό για την μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.