Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είκοσι ΠΑΕ και ΚΑΕ υπάχθηκαν στη ρύθμιση Ορφανού-Προειδοποίηση του υφυπουργού

Είκοσι ΠΑΕ και ΚΑΕ υπάχθηκαν στη ρύθμιση Ορφανού-Προειδοποίηση του υφυπουργού

Είκοσι ΠΑΕ και ΚΑΕ υπάχθηκαν στο νόμο Ορφανού για την ρύθμιση των χρεών τους. Ο υφυπουργός Πολιτισμού, από την πλευρά του, έστειλε το μήνυμα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ, ότι εάν δεν αυξήσουν το το μετοχικό κεφάλαιό τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2004, δεν θα κάνουν μεταγραφές.

66

Δεν μειώνονται τα χρήματα της επιχορήγησης των αθλητικών Ομοσπονδιών, αλλά απλώς αλλάζει ο τρόπος κατανομής τους καθώς θα διανέμονται απ ευθείας στα σωματεία, επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός στην συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε την Τρίτη.

«Θα πάρουν όσα χρήματα δικαιούνται πραγματικά. Είναι γνωστός ο προϋπολογισμός και των 52 Ομοσπονδιών. Εμφανίστηκαν χρέη παρελθόντων ετών, αλλά τα χρήματά τους δεν μειώνονται. Αλλάζει απλώς ο τρόπος κατανομής τους» είπε ο κ. Ορφανός.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε το μήνυμα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ, ότι εάν δεν έχουν καλύψει την αύξηση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2004, δεν θα μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο.

«Δεκαέξι ΠΑΕ και ΚΑΕ έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο νέο νόμο. Οσες δεν καλύψουν το 50% του μετοχικού κεφαλαίου τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2004, δεν θα μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο. Η δεύτερη ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου 2005 και αυτή αφορά στην επιβίωσή τους. Εχουμε στείλει εγκαίρως το μήνυμα στις ομάδες» είπε.

Ακόμη, ανακοίνωσε, ότι «κληρονόμησε» στο Υφυπουργείο Αθλητισμού χρέη 250 εκατομμυρίων ευρώ (αφορούν στην τελευταία τετραετία) από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, ενώ αναφέρθηκε στα αποφασιστικά βήματα που γίνονται πλέον με το νέο νόμο στην εξυγίανση των αθλητικών εταιριών, την αθλητική δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Διευκρίνισε, δε, ότι το μέτρο των ονομαστικών εισιτηρίων και των καμερών στα γήπεδα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Επίσης ο υφυπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα της χώρας μας για την ανάληψη της διοργάνωσης του EURO 2012:

«Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου πρέπει να έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση. Γίνονται όλες οι προκαταρκτικές μελέτες».

Ενώ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού είπε:

«Το θέμα το χειρίζεται ο κ.Σουφλιάς, ο οποίος έχει υποσχεθεί, ότι σύντομα θα κάνει ανακοινώσεις».

Είκοσι ΠΑΕ και ΚΑΕ στη ρύθμιση Ορφανού

Είκοσι ΠΑΕ και ΚΑΕ υπάχθηκαν στο νόμο Ορφανού για την ρύθμιση των χρεών τους. Πρόκειται για τις ΠΑΕ Αρης, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Αιγάλεω, Ακράτητος, Προοδευτική, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Καλαμάτα, Πανσερραϊκός, Γιάννινα, Αχαρναϊκός, Αγροτικός Αστέρας, Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου και τις ΚΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΒΑΟ, Νήαρ Ηστ, Γ.Σ Αμαρουσίου, καθώς και τον Προοδ.Μορφ.Σύλλογο.

Το συνολικό ποσό που ρυθμίζεται είναι 13.928.530,61 ευρώ. Αναλυτικά, τα ποσά που ρυθμίζονται και η μηνιαία δόση που πρέπει να καταβάλλουν ΠΑΕ και ΚΑΕ, έχει ως εξής:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024