Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τις ελλείψεις στα σχολεία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τις ελλείψεις στα σχολεία

Στους δρόμους βγήκαν την Τετάρτη μαθητές, γονείς και καθηγητές της Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε διδακτήρια και αίθουσες μαθημάτων.

38

Στους δρόμους βγήκαν την Τετάρτη μαθητές, γονείς και καθηγητές της Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε διδακτήρια και αίθουσες μαθημάτων.

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που έγινε στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, συμμετείχε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, νομαρχιακοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων και φοιτητών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη ζητά χρήματα, «για να χτίσει σχολεία και όχι τα παλάτια που έχουν κατασκευαστεί στην Αθήνα», επισημαίνοντας πως «όλοι ενωμένοι θα πρέπει να τρέξουμε, για να καλύψουμε το κενό που δημιουργήθηκε στη σχολική στέγη τα τελευταία δέκα χρόνια».

Όπως επισημάνθηκε από φορείς της εκπαίδευσης, στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχουν 1.055 σχολεία. Από αυτά τα 204 λειτουργούν με διπλή βάρδια, τα εννέα έχουν πλάκες αμιάντου, τα 20 είναι προκατασκευασμένα και τουλάχιστον 35 έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1959 χωρίς να έχουν γίνει καθόλου ανακατασκευαστικές μελέτες.

Στη συνέχεια, διαβάστηκε το ψήφισμα των συγκεντρωμένων, με το οποίο ζητείται μεταξύ άλλων διπλασιασμός των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για τη δημόσια παιδεία, άμεση απαλλοτρίωση όλων των χαρακτηρισμένων για σχολεία οικοπέδων, αντικατάσταση όλων των επικίνδυνων σχολείων, ποιοτική πρωινή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ίδρυση σχολείων για παιδιά με ειδικές ανάγκες και κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Οι διαδηλωτές στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Εκπρόσωποι των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο συναντήθηκαν με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Νίκο Τσιαρτσιώνη, στον οποίο και επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης δήλωσε ότι απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, με την οποία ζητά να εγκριθούν έκτακτες πιστώσεις για τη σχολική στέγη του νομού, καθώς η έλλειψη κονδυλίων μέχρι την άνοιξη του 2005 θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, ενώ μικρή ομάδα μαθητών πέταξαν μπροστά από το υπουργείο αυγά και γιαούρτια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies