Κίνδυνος ελλείμματος 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΙΚΑ
Στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ κινδυνεύει να φτάσει το έλλειμμα του ΙΚΑ εάν δεν δοθεί στο Ίδρυμα η κρατική επιχορήγηση ύψους 2,1 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά καταγράφονται στον προϋπολογισμό του Ταμείου για το 2005, όπου σημειώνονται αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδά του.
43
Στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ κινδυνεύει να φτάσει το έλλειμμα του ΙΚΑ εάν δεν δοθεί στο Ίδρυμα η κρατική επιχορήγηση ύψους 2,1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, τα στοιχεία αυτά καταγράφονται, μαζί με τα έσοδα και τα έξοδα, στον προϋπολογισμό του Ταμείου για το 2005, ο οποίος αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.
Το 2005 τα έσοδα αναμένεται να ανέλθουν σε 10,7 δισ. ευρώ και οι δαπάνες σε 10,6 δισ. ευρώ. Στα έσοδα αυτά, ωστόσο, έχει περιληφθεί και η κρατική χρηματοδότηση των 2,1 δισ. ευρώ.
Χωρίς την κρατική επιδότηση το οργανικό έλλειμμα του Ταμείου θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται, επίσης, ότι το πλεόνασμα χρήσης υπολογίζεται να φτάσει το 2005 τα 110 εκατ. ευρώ.
Πάντως, οι συνολικές υποχρεώσεις του ΙΚΑ από χρεολύσια, τόκους και επενδύσεις υπολογίζονται σε 117,8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η αύξηση των συνολικών δαπανών το 2005 θα είναι 7,83% και οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις δαπάνες για συντάξεις και για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπορεί ένα κομπλιμέντο να σου «φτιάξει» τη μέρα;
- Επιμένει η κακοκαιρία και το Σάββατο: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές καταιγίδες, βροχές και στην Αττική
- Τραμπ: Η Κούβα είναι πλέον ένα αποτυχημένο έθνος
- Πίσω από τις δωρεές: Πώς ο Έπσταϊν και η Μάξγουελ εντόπιζαν τα επόμενα θύματά τους σε καλλιτεχνικά σχολεία των ΗΠΑ
- Σχέση: Τα τρία «συστατικά» που της δίνουν διάρκεια
- Ποιοι βρίσκονται στο «μάτι» των ελεγκτών για φοροδιαφυγή
- Πώς θα δοθούν δάνεια έως τρεις μισθούς με επιτόκιο 7%
- Επιμένει ο Τραμπ στους δασμούς που επέβαλε – Αγνοεί Κογκρέσο και Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά μέχρι πότε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442