Ισχυρή ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο
Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσε τον Ιούνιο η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, η οποία δείχνει να συνέρχεται από τη σημαντική κάμψη του τελευταίου εξαμήνου. Η αγορά προβλέπει περαιτέρω ενίσχυση της οικοδομής τους επόμενους μήνες.
Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσε τον Ιούνιο η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, η οποία δείχνει να συνέρχεται από τη σημαντική κάμψη του τελευταίου εξαμήνου.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ, η η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα ενισχύθηκε κατά 13,1% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2003.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τετράμηνο η οικοδομή εμφάνιζε σημάδια κόπωσης, καθώς τον Ιανουάριο είχε υποχωρήσει κατά 16,8%, το Φεβρουάριο κατά 20,2%, το Μάρτιο κατά 4,1% και τον Απρίλιο κατά 2,6%. Το Μάιο είχε ενισχυθεί κατά 2,6%.
Το πρώτο εξάμηνο η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 7,2%.
Οι παράγοντες της αγοράς ακινήτων εκτιμούν ότι η αντιστροφή της πτωτικής τάσης θα διατηρηθεί τους επόμενους μήνες, καθώς οι πολίτες σπεύδουν να προλάβουν τις νέες -αυξημένες- αντικειμενικές αξίες και την επιβολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές από το 2006.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.