Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πήρε αργά... μπροστά ο Ολυμπιακός, 5-1 τη Βέροια, παρότι έχανε με 1-0

Πήρε αργά… μπροστά ο Ολυμπιακός, 5-1 τη Βέροια, παρότι έχανε με 1-0

Τρόμαξε ο Ολυμπιακός καθώς είχε βρεθεί να χάνει με 1-0 μέσα στο «Καραϊσκάκη» από τη Βέροια. Αντέδρασε όμως και με το ευρύ 5-1 εξασφάλισε την πρόκρισή του στον β γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Την πρόκριση πήραν Εργοτέλης και Ιωνικός.

26

Τρόμαξε ο Ολυμπιακός καθώς είχε βρεθεί να χάνει με 1-0 μέσα στο «Καραϊσκάκη» από τη Βέροια. Αντέδρασε όμως και με το ευρύ 5-1 εξασφάλισε την πρόκρισή του στον β γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα τέρματα της ομάδας του Μπάγεβιτς πέτυχαν οι Ζιοβάνι (31, +45), Ταραλίδης (60) και Καστίγιο (74, 85) ενώ για τη Βέροια σκόραρε ο Λαφαζανίδης (27).

Νωρίτερα, Ιωνικός και Εργοτέλης προστέθηκαν στη λίστα των ομάδων που έχουν πάρει την πρόκριση για το β γύρο του θεσμού.

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με τον Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, ενώ ο Εργοτέλης νίκησε 4-2 τον Βύζαντα Μεγάρων στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου.

Για την ομάδα της Κρήτης σκόραραν οι: Βοσκαρίδης 4, +90 Γωνιωτάκης 27, Λαμπράκης 84, ενώ για τους φιλοξενούμενους τα τέρματα πέτυχαν οι: Μάρσαλ 56, Τρογάδης 8.

Ολυμπιακός-Βέροια 5-1

Οι περίπου 25.000 φίλοι των «ερυθρολεύκων» που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη «πάγωσαν» στο 27ο λεπτό, όταν είδαν τη Βέροια να ανοίγει το σκορ.

Μετά λάθος συνεννόηση του Βάλλα με τον Γιάννου, ο Λαφαζανίδης που παρακολουθούσε τη φάση έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, οι οποίοι φαίνεται ότι χρειάζονταν τη ψυχρολουσία για να ανεβάσουν ρυθμό στις… μηχανές τους.

Έτσι στο 31, οι Ρέζιτς, Ριβάλντο και Ζιοβάνι συνεργάστηκαν υποδειγματικά, με τον τελευταίο να νικά με σουτ τον Κωτσόπουλο φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1).

Ο Ζιοβάνι ήταν ο σκόρερ και του δεύτερου τέρματος των «ερυθρολεύκων», όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει εκ νέου την εστία του Κωτσόπουλου.

Στο 60 μετά τη συνεργασία του Τζόρτζεβιτς με τον Ταραλίδη, ο τελευταίος πλάσαρε με επιτυχία τον Κωτσόπουλο, ο οποίος μάζεψε δύο ακόμη φορές την μπάλα από τα δίχτυα του στο 74 από το σουτ του Καστίγιο και στο 85 από το εξίσου εντυπωσιακό σουτ του Ουρουγουανού μετά την «ασίστ» του Καφέ.

Διαιτητής: Ζωγράφος (ΣΔΠ Αθηνών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος (77 Βενετίδης), Σούρερ, Βάλλας, Ταραλίδης (77 Μενδρινός), Ρέζιτς, Ριβάλντο (62 Καφές), Ζιοβάνι, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς.

ΒΕΡΟΙΑ: Κωτσόπουλος, Σακελλαρίδης, Καβακάς (87 Σαρηγιαννίδης), Γεωργιάδης, Ταξιάρχης, Μαυρίδης, Σχοινάς (37 Συμπεθέρης), Σέμος, Παπαδόπουλος (67 Δημητριάδης), Καρυπίδης, Λαφαζανίδης.

Εργοτέλης-Βύζας Μεγάρων 4-2

Ευκαιρία για μια καλή προπόνηση είχε ο Εργοτέλης. Σχεδόν με την έναρξη του αγώνα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ και ουσιαστικά να μηδενίσει τις όποιες ελπίδες των φιλοξενουμένων για το… θαύμα.

Στο 4ο λεπτό, ο Βοσκαρίδης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο βάθος της εστίας του Μπόρα δίνοντας προβάδισμα στον Εργοτέλη, ο οποίος συνέχισε να αποτελεί πηγή κινδύνου για την εστία του Βύζαντα.

Έτσι στο 27ο λεπτό, ο Γωνιωτάκης βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ, το οποίο και πέτυχε με καλοζυγισμένο πλασέ από κοντά, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η αντίδραση των φιλοξενουμένων ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο στο 56, οπότε ο Μάρσαλ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Εργοτέλη και παραβίασε την εστία των Κρητικών (2-1).

Στο 84 ο Λαμπράκης αύξησε το δείκτη του σκορ, όμως εκ νέου ο Βύζαντας με εκπληκτικό βολέ του Τρογάδη μείωσε σε 3-2 ένα λεπτό αργότερα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Βοσκαρίδης με πλασέ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκλάκης (Χανίων)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Μακρυδάκης, Σουργιάς, Σκέντζος, Δημήτρης, Ελευθεριάδης, Γκίτσας, Λαμπράκης, Γκιάτας, Τζανετής, Βοσκαρίδης, Γωνιωτάκης.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Μπόρας, Λαρεντζάκης, Φουντουλάκης, Κοροπούλης, Γεωργίου, Τραλός, Μουζάκης, Μάρσαλ, Χριστοδούλου, Γρίβας, Δήμου.

Απόλλων Λάρισας-Ιωνικός 0-0

«Λευκή» ισοπαλία που ωστόσο ήταν αρκετή για να πάρει την πρόκριση για το β γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, απέσπασε ο Ιωνικός στο γήπεδο της Φιλιππούπολης από τον Απόλλωνα Λάρισας.

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου καρδιοχτύπησε λίγο πριν την ολοκλήρωση του επαναληπτικού, όταν από την εκτέλεση φάουλ του Τσακμακίδη η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Πατσόφσκι, όμως τελικά ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση με δεδομένο ότι στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει 2-1.

Διαιτητής: Καμινάρης (ΣΔΠ Βόλου)

Κίτρινες κάρτες: Πολύζος, Κόκκινος, Κουρδής, Λάζος, Πουλόπουλος, Βόγκριτς

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μπακαρός, Μοράλες, Κουρδής (68 Τόλιος), Πολύζος, Χριστόφ (62 Τσακμακίδης), Κοντοθανάσης, Γκόλτσος, Αλεξάντερ, Λάζος, Κόκκινος (40 Τάσιος), Γεωργαντζάς.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Πατκόφσκι, Διγκόζης, Οφρυδόπουλος, Πουλόπουλος, Κινγκ, Μάγγος (66 Τσιμπλίδης), Μακόρ, Βουρεξάκης, Μελαμπιανάκης, Γκούτμαν (46 Ζίφκοβιτς), Γαβριλόπουλος (79 Βόγκριτς).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024