Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Σε οικονομική ένδεια η χώρα λόγω των λογιστικών τρικ του ΠΑΣΟΚ» λέει ο Π.Δούκας

«Σε οικονομική ένδεια η χώρα λόγω των λογιστικών τρικ του ΠΑΣΟΚ» λέει ο Π.Δούκας

«Σε οικονομική ένδεια οδηγήθηκε η χώρα λόγω των λογιστικών τρικ του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, που αναφέρθηκε και στην, όπως τη χαρακτήρισε, αδυναμία αξιοποίησης των κονδυλίων από την προηγούμενη κυβέρνηση.

27

«Σε οικονομική ένδεια οδηγήθηκε η χώρα λόγω των λογιστικών τρικ του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι την Παρασκευή ο υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, που αναφέρθηκε και στην «αδυναμία» αξιοποίησης των κονδυλίων από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως είπε ο κ. Δούκας, η προηγούμενη κυβέρνηση απέφυγε να καταγράψει στον προϋπολογισμό του 2004 δαπάνες για αγορά αμυντικού εξοπλιστικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, έκανε λόγο για «αλχημείες» και «λογιστικά τρικ» και προσέθεσε ότι υπήρχαν πολλά κονδύλια, για τα οποία όμως δεν υπήρχε η πρόβλεψη για το πως θα έπρεπε να δοθούν.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα», είπε, «είναι τα χρέη των νοσοκομείων που ανέρχονται στα 2,5 δισ. ευρώ, για τα οποία δεν υπήρχε πρόβλεψη εξόφλησής τους».

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, παρά τις αιτιάσεις της για ισχυρή οικονομία είχε οδηγήσει τη χώρα σε τέτοια οικονομική ένδεια αδυνατώντας να πληρώσει ακόμη και τη συνδρομή των 5 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Ταμείο Εργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο