Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός 0-0 στη Βέροια, προκρίθηκαν ΑΕΚ, Ηρακλής, Πανιώνιος και Κέρκυρα

Ο Ολυμπιακός 0-0 στη Βέροια, προκρίθηκαν ΑΕΚ, Ηρακλής, Πανιώνιος και Κέρκυρα

Με τον Τζόρτζεβιτς να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του, ο Ολυμπιακός πήρε 0-0 στη Βέροια για το Κύπελλο Ελλάδας. Προκρίθηκαν: ΑΕΚ (2-1 τα Μάλλια), Χαλκηδόνα (2-0 την Κοζάνη), Κέρκυρα (4-1 τον Παναιτωλικό), Ηρακλής (3-1 το Κερατσίνι), Πανιώνιος-Πάμισος (2-0).

66

Με το εύθραστο 0-0 έληξε το πρώτο ματς Βέροιας-Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας. «Λαχτάρισε» αλλά προκρίθηκε η ΑΕΚ, 2-1 τα Μάλλια. Το εισιτήριο πήραν και η Χαλκηδόνα (2-0 την Κοζάνη), η Κέρκυρα (4-1 τον Παναιτωλικό), ο Ηρακλής (3-1 το Κερατσίνι).

Τα αποτελέσματα με μια ματιά (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Β αγώνες

Χαλκηδόνα-Κοζάνη 2-0 (6-1) (Κουτσοκώστας 68, Μικές +90)

Κερατσίνι-Ηρακλής 1-3 (1-2) (Κρυπιτίδης 56 / Μίετσελ 20, Ιωάννου 45, Καπετάνος 79)

Λαμία-Πανσερραϊκός – Αναβλήθηκε γιατί δεν προσήλθαν οι επόπτες (0-1)

Πανιώνιος-Πάμισος 2-0 (3-0) (Βιδάλης 55, Καραχάλιος +90)

ΑΕΚ-ΠΑΝΟ Μαλλίων 2-1 (1-1) (Καπάνταης 66, Πετκόφ 85 πέναλτι / Καφαντάκης 78)

Κέρκυρα-Παναιτωλικός 4-1 (3-1) (Ρεπετσάς 47 αυτογκόλ, Γκαρόζης 60, 71 πέναλτι, Ιωάννου 86 / Τριανταφυλλάκης 57)

Α αγώνας

Βέροια-Ολυμπιακός 0-0

Βέροια-Ολυμπιακός 0-0

Ο Ολυμπιακός, με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του και με τον Τζόρτζεβιτς να επιστρέφει από τον πρόσφατο τραυματισμό του, αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τη Βέροια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και πλέον έχει το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει την Κυριακή (19:00) στο γήπεδο «Καραϊσκάκη».

Στο 30 η Βέροια απείλησε την εστία του Ολυμπιακού με κεφαλιά του Κυζερίδη, την οποία μπλόκαρε με υπερπροσπάθεια ο Γιάννου.

Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν καλή ευκαιρία στο 32 σε πλασέ του Μενδρινού που κατέληξε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα σουτ από τον Ταραλίδη έδιωξε σε κόρνερ ο Κούτρας.

Στο 35 ο Ταραλίδης πάσαρε στον Τζόρτζεβιτς ο οποίος σούταρε άουτ, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια φάση από την Βέροια, όταν στο 44 κεφαλιά του Κυπαρίσση πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 60, όταν ο Τζόρτζεβιτς από καλή θέση μέσα από την περιοχή σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κούτρα και έτσι έμεινε το 0-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Βέροια: Γκούτρας, Νάκου, Καβακάς, Μαλλούς, Σαμαράς (86 Οικονόμου), Σακελλαρίδης, Γεωργιάδης, Σέου, Λαναρής (90 Δημητριάδης), Κυζερίδης, Κυπαρρίσης (67 Παπαδόπουλος).

Ολυμπιακός: Γιάννου, Κουλοχέρης (59 Στολτίδης), Μαυρογενίδης, Πάντος, Βάλλας, Κωστούλας (57Ανατολάκης), Ταραλίδης, Ρέζιτς, Τζόρτζεβιτς, Μενδρινός (67 Γεωργάτος), Καστίγιο.

ΑΕΚ – ΠΑΝΟΜ 2-1

«Καρδιοχτύπησε» η ΑΕΚ αλλά τελικά πήρε την πρόκριση για το β` γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Η «Ένωση», στον τελευταίο της αγώνα στο γήπεδο της Ριζούπολη ως γηπεδούχος («μετακομίζει» από την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ), επικράτησε 2-1 και έτσι σε συνδυασμό με το ισόπαλο 1-1 στην Κρήτη, εξασφάλισε την παρουσία της στον επόμενο γύρο.

Ο Σάντος, όπως αναμενόταν παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλάγές σε σχέση με την συνηθισμένη, αλλά οι παίκτες του βάλθηκαν να παραδώσουν σεμινάρια για το πώς χάνονται οι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο αν και αγωνίστηκε σε χαλαρούς ρυθμούς δημιούργησε κι έχασε πολλές ευκαιρίες, με τον Καπάνταη να έχει την… μερίδα του λέοντος.

Η πιο χαρακτηριστική στο 31, που συνοδεύτηκε με επίδειξη υψηλής τεχνικής απο τον Τόσκα, που με τακουνάκι, έβγαλε μόνο τον Σολάκη με τον Καλομοίρη, τον οποίο θα μπορούσενα πλασάρει, αλλά προτίμησε να δώσει στον Καπάνταη, που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και προσπάθεια του Αλβες.

Ανάλογο σκηνικό και στην επανάληψη με την ΑΕΚ να χάνει τη μιά ευκαιρία μετά την άλλη και τελικά να ανοίγει το σκόρ στο 66 με καρφωτή κεφαλιά του Καπάνταη απο κόρνερ, που εκτέλεσε ο Πέτκοφ.

Στο 75 και 76 δυο ακόμα ευκαιρίες με τους Λυμπερόπουλο, Κωνσταντινίδη και τρία λεπτά η ισοφάριση για τα Μάλλια στη μοναδική φάση, που δημιούργησαν στην εστία του Χιώτη.

Έγινε η μακρινή μπαλλιά απο απο τη άμυνα, ο Τσαφαντάκης ταχύτατος εκμεταλεύτηκε την ολιγωρία των Κάππου, Μόρα και με πλασέ νίκησε τον Χιώτη, γράφοντας το 1-1.

Η τελευταία λέξη ανήκε στην ΑΕΚ. Στο 88 απο έξυπνη μπαλλιά του Κάπου, ο Κωνσταντινίδης γύρισε στον Κπάνταη, που σε κενό τέρμα μπερδεύτηκε, αλλά τη φάση ακολούθησε ο Κωνσταντινίδης, που έκανε το πλασέ για να αποκρούσει πάνω απο τη γραμμή σε ρόλο τερματοφύλακα ο Μάρης.

Το πέναλτι, που καταλόγισε ο διαιτητής Tεροβίτσας, μετέτρεψε σε γκόλ ο Πέτκοφ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΑΕΚ: Χιώτης, Κάππος, Αλβες, Μόρας, Τζιωρτζόπουλος, Τόσκας, Πέτκοφ, Ασουνσάο (70 Κωνσταντινίδης), Σολάκης (90 Τσεβάς), Σοάρες (70 Λυμπερόπουλος), Καπάνταης.

Μάλλια: Καλομοίρης, Παπαγιαννάκης, Νοικοκυράκης Μ., Μάρης, Τσιαφαντάκης, Οκουάρα, Νοικοκυράκης Ζ., Κατσούλης, Δερμιτζάκης, Μαρκάκης, Ιερωνυμάκης

Κερατσίνι-Ηρακλής 1-3

Ο Ηρακλής πέτυχε ένα γρήγορο γκολ στο 20ο λεπτό και μετέτρεψε την υπόθεση πρόκριση σε τυπική διαδικασία. Επικράτησε 3-1 εκτός έδρας του Κερατσινίου και σε συνδυασμό με το 2-1 της πρώτης συνάντησης πήρε με συνολικό απολογισμό δύο νίκες το «εισιτήριο».

Ο Μίετσελ μόλις στο 20ο λεπτό έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του «Γηραιού» αφού κατάφερε να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 45 ο Ιωάννου ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματά των Θεσσαλονικέων.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στο 56 οπότε με τον Κρυπιτίδη μείωσαν το σκορ, για να έρθει στο 79 ο Καπετάνος να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Κερατσίνι: Δαρζέντας, Ζάχος (21 Αγγελάκης), Καλύβας, Μπουγατσιάς (46 Παπακώστας), Μίχος, Δημόπουλος, Κριπιντίρης, Χοτζάι, Διονυσόπουλος, Τουρνάς, Κλείσαρης.

Ηρακλής: Αμπάρης, Στεφανίδης, Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Γκαρσία, Πουρσανίδης, Μουζάκα, Π. Καπετάνος, Χολβάιν (46 Σινιόρι), Μίετσελ, Ιωάννου.

Πανιώνιος-Πάμισσος Μεσσήνης 2-0

Ευκαιρία για μια καλή προπόνηση, είχε ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στον Πάμισσο Μεσσήνης, τον οποίο και νίκησαν 2-0 και έτσι εξασφάλισαν την παρουσία τους στο β γύρο της διοργάνωσης, αφού και στο πρώτο ματς είχαν επικρατήσει 3-0.

Ο Πανιώνιος, στο 55ο λεπτό της συνάντησης άνοιξε το σκορ με πρωταγωνιστή τον Βιδάλη, ενώ στις καθυστερήσεις ήταν ο Καραχάλιος αυτός που διαμόρφωσε το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κόλτσαγκ, Βλτσεκ, Λαγονικάκης, Ντομορό (77 Στούμπος) Βιδάλης, Τσιώλης, Μαρκορά, Καραχάλιος Εξουσίδης, Μήτρου, Ξύδης (70 Στάμος)

ΠΑΜΙΣΟΣ: Κατσιπόδας, Αναστασόπουλος, Καρατζάς, Αϊβαλής, Σόκαλης, Ηλιόπουλος, Γρηγορόπουλος, Αργάνης, Ντριμιτρόφσκι (62 Τζανετάκος ), Λυμπερόπουλος (72 Γεωργακόπουλος), Γκούρος (84 Διακουμής).


Χαλκηδόνα – Κοζάνη 2-0

Με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, η Χαλκηδόνα πήρε την πρόκριση για το β γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «κιτρινόμαυροι», με τους Κουτσοκώστα και Μικέ να «βρίσκουν δίχτυα» στο β ημίχρονο, επικράτησαν 2-0 της Κοζάνης στο γήπεδο της Νίκαιας και σε συνδυασμό με το 6-1 της πρώτης συνάντησης, πήραν το «εισιτήριο».

Παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από τον πρώτο κιόλας αγώνα, η Χαλκηδόνα «κυνήγησε» το θετικό αποτέλεσμα, κυρίως για λόγους γοήτρου.

Έτσι, μετά από ένα απελπιστικά μέτριο 45λεπτο στο α ημίχρονο μπήκε δυνατά στο δεύτερο και στο 68 άνοιξε το σκορ με τον Κουτσοκώστα, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μικές, που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Μικές, Σωτήρχος, Παππάς (65’ Χάλαρης), Κόρμπος, Δήμος, Ντρένοβα, Κορακάκης (46 Αλ Τζάχερ), Κουτσοκώστας, Ηλιόπουλος (46 Θεμελής), Μασάδο.

ΚΟΖΑΝΗ: Λαζαριώτης, Ασλανίδης (46 Συμεωνίδης), Κουτσοσίμος, Πόλγκαρ, Δράκος, Κοντογουλίδης (68 Αδαμίδης), Σιαπανίδης, Ευσταθιάδης, Καλαμπούκας (56 Δούμας), Παπαδόπουλος, Μακουντίμα.

Κέρκυρα – Παναιτωλικός 4-1

Χωρίς άγχος μετά το 3-1 της πρώτης συνάντησης και με …φουλ τις μηχανές στο β ημίχρονο, η Κέρκυρα πήρε χωρίς δυσκολία την πρόκριση στο Β` γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, στον επαναληπτικό του Α γύρου που έγινε στο νησί των Φαιάκων, επικράτησε 4-1 του Παναιτωλικού, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μια καλή προπόνηση ενόψει των υποχρεώσεών της στο πρωτάθλημα της «μεγάλης» κατηγορίας.

Στο 47ο λεπτό ο Ρεπετσάς με αυτογκόλ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι 10 λεπτά αργότερα είδαν τον Τριανταφυλλάκη με απευθείας εκτέλεση κόρνερ να ισοφαρίζει για τον Παναιτωλικό.

Ο Γκαρόζης στο 60 και στο 71 (πέναλτι) «χτύπησε» δύο φορές δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην Κέρκυρα, η οποία τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου πέτυχε και τέταρτο τέρμα, αυτή τη φορά με «δράστη» τον Ιωάννου.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκίτκος, Ζιάκας, Κατσιαρός, Προβατάς (46 Βιντόγιεβιτς), Χουζούρης, Σύρος, Αντωνίου (61 Ριμπέιρο), Βαντελανόιτ, Γκαρόζης (46 Ναλιτζής), Μπασαλά, Ιωάννου

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Νικολαΐδης, Νταλαπέρας, Τριανταφυλλάκης, Ρεπετσάς, Κωνσταντόπουλος, Κόλεφ, Πεδούσης, Σουλιώτης (56 Πίτσος), Καραμπούλης (71 Ξευγένης), Σιμεούνοβιτς (77 Κουτρουμάνος), Ζουρούδης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024