Δεν επηρεάζει την ανάκαμψη της ευρωζώνης το πετρέλαιο, δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ
Το ράλι των τιμών του πετρελαίου επηρεάζει αρνητικά τους ρυθμούς ανάπτυξης και τον πληθωρισμό, αλλά δεν εκτροχιάζει την οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
27
Το ράλι των τιμών του πετρελαίου επηρεάζει αρνητικά τους ρυθμούς ανάπτυξης και τον πληθωρισμό, αλλά δεν εκτροχιάζει την οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
«Δεν νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε [προς τα κάτω] τις προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Τρισέ, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
«Διατηρώ την εμπιστοσύνη μου στη συνεχιζόμενη σταδιακή ανάκαμψη που έχουμε δει να υλοποιείται τους προηγούμενους μήνες» προσέθεσε.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, οι πρώτες από τις 16 Ιουλίου, συμφωνούν με τις δηλώσεις που έκανε αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής της Fed Αλαν Γκρίνσπαν, ότι το υψηλότερο ενεργειακό κόστος δεν θα υπονομεύσει την ανάπτυξη.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί κατά 43% από τις αρχές του έτους, καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη, ενώ υπάρχουν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των αγορών με μαύρο χρυσό από το Ιράκ και τη Βενεζουέλα.
Σήμερα, σημειώνουν μικρή άνοδο μετά την πτώση των τριών τελευταίων ημερών. Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού κέρδισε σήμερα 14 σεντς, με την τιμή του να ανέρχεται στα 45,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ κέρδισε 12 σεντς, με την τιμή του να ανέρχεται στα 42,44 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέες ταινίες: Δράμα, ερωτισμός και animation
- Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται με φόντο τη δεύτερη κούπα της χρονιάς
- Λήμνος: Ήχησε το 112 λόγω κακοκαιρίας – Χείμαρροι και ορμητικά ρέματα
- Πέλικανς – Μπακς 119-138: Πέρασαν από τη Νέα Ορλεάνη και συνεχίζουν το σερί (vids)
- Ακίνητα: Έξι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μπόνους δόμησης – Πότε εκδικάζονται
- Ιδού η απορία: Κάνουμε stretching πριν ή μετά την άσκηση;
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει επαφές για τον Χάαλαντ»
- Καθαρά Δευτέρα: Σε εξέλιξη η έξοδος του τριημέρου – Τα μέτρα της Τροχαίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442