Ένας οδηγός και δύο μηχανικοί συνελήφθησαν για τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Τουρκία
Ένας οδηγός και δύο μηχανικοί συνελήφθησαν το Σάββατο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τουρκία. Πρόκειται για τους Κοκσάλ Τσοσκούν, Φικρέτ Καραμπουλούτ και Ρετζέπ Σομέζ, που κατηγορούνται για πρόκληση θανάτου από αμέλεια.
Ένας οδηγός και δύο μηχανικοί συνελήφθησαν το Σάββατο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τουρκία. Πρόκειται για τους Κοκσάλ Τσοσκούν, Φικρέτ Καραμπουλούτ και Ρετζέπ Σομέζ, που κατηγορούνται για «πρόκληση θανάτου από αμέλεια περισσοτέρων του ενός ανθρώπων».
Η υπερταχεία εκτροχιάστηκε την Πέμπτη κοντά στην κωμόπολη Παμούκοβα, ενώ κατευθυνόταν από την Κωνσταντινούπολη προς την Αγκυρα.
Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Ισμαήλ Γκιουρσές, δήλωσε πως οι πελάτες του δεν πρέπει να γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι και υποστήριξε ότι η ευθύνη για το ατύχημα βαραίνει την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων TCDD.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε οργισμένα την Παρασκευή τα αιτήματα να αποπέμψει τον υπουργό Μεταφορών και άλλους υψηλόβαθμούς αξιωματούχους και είπε πως θα αναμένει την έκθεση της διερευνητικής επιτροπής.
Ο υπουργός Μεταφορών, Μπεναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε την Παρασκευή πως το τρένο υπερέβη το όριο ταχύτητας, που ήταν 80 χλμ. την ώρα, ενώ εκείνο ταξίδευε τη στιγμή του ατυχήματος με 118 χλμ. την ώρα.
Ο Γκιουρσές δήλωσε ωστόσο στο CNN Turk πως οι αρχές των σιδηροδρόμων είχαν πει στους πελάτες του ότι το τρένο μπορούσε να ταξιδεύει με ασφάλεια στα 130 χλμ. την ώρα στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό συμβάν, που στοίχισε τη ζωή 36 ανθρώπων.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.