Υποβαθμίζει το Φόρεϊν Όφις τα πυρά Βρετανών διπλωματών για την πολιτική στη Μ.Ανατολή
Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη η βρετανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τα πυρά Βρετανών διπλωματών για την πολιτική Μπλερ στη Μ.Ανατολή. Το Φόρεϊν Όφις εξέφρασε έκπληξη, απορία και... κατανόηση.
Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη η βρετανική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τα πυρά Βρετανών διπλωματών για την πολιτική Μπλερ στη Μ.Ανατολή. Το Φόρεϊν Όφις εξέφρασε έκπληξη, απορία και… κατανόηση.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάικ ΟΠ Μπράιεν σημείωσε ότι δεν κατανοεί ακριβώς «πού θέλουν να καταλήξουν» οι διπλωμάτες με τα σχόλιά τους: «Το διάβημα αυτό βασίζεται σε εσφαλμένες θέσεις» κατέληξε.
Ο Βρετανός αξιωματούχος απέδωσε την κίνηση των διπλωματών στην απογοήτευσή τους από το γεγονός ότι τα πράγματα στη Μέση Ανατολή δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που όλοι θα επιθυμούσαν.
«Και εγώ ο ίδιος είμαι λίγο απογοητευμένος, στο μέτρο που οι διπλωμάτες φαίνεται να ζητούν μια πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στη Μέση Ανατολή. Όμως την ακολουθούμε και αυτοί μας επικρίνουν για αυτό. Δεν βλέπω λοιπόν πού θέλουν να καταλήξουν.»
Ο Μπράιεν ξεκαθάρισε ότι οι θέσεις του Λονδίνου δεν έχουν αλλάξει σχετικά με την κρίση στη Μέση Ανατολή: «Δεν δεχόμασε ότι οι εβραϊκοί οικισμοί πρέπει να παραμείνουν στη Δυτική Όχθη.
» Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές. Μπορούμε να επηρεάσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν μπορουμε να ελέγξουμε την υπερδύναμη. Ακούν τη διακριτική διπλωματία μας, αλλά έχουν επίσης τη δική τους» κατέληξε.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.