Κύμα χτυπημάτων κατά των ΗΠΑ «υπόσχεται» νέο μήνυμα που αποδίδεται στην Αλ Κάιντα
Νέο ηχογραφημένο μήνυμα κατά των ΗΠΑ με την «υπογραφή» του επικεφαλής της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος προειδοποιεί με κύμα επιθέσεων κατά αμερικανικών στόχων -αρνούμενος πάντως την ευθύνη για την πρόσφατη αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στο Ριάντ.
Νέο ηχογραφημένο μήνυμα κατά των ΗΠΑ με την «υπογραφή» του επικεφαλής της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος προειδοποιεί με κύμα επιθέσεων κατά αμερικανικών στόχων -αρνούμενος πάντως την ευθύνη για την πρόσφατη αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στο Ριάντ.
Το αμφιβόλου γνησιότητας ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Αμπντουλαζίζ αλ-Μουκρίν μεταδώθηκε μέσω της ισλαμιστικής ιστοσελίδας Disarat, όπου και δημοσιεύονται κατά βάση ανακοινώσεις που προέρχονται από τα ανώτατα κλιμάκια της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν.
Βάσει των όσων μεταδίδει το Reuters, στο μήνυμα περιλαμβάνεται προειδοποίηση σκληρών επιθέσεων κατά αμερικανικών συμφερόντων στη διάρκεια του 2004, ενώ παράλληλα καλούνται οι μουσουλμάνοι να αποφεύγουν στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Οι εβραίοι, οι Αμερικανοί και οι εισβολείς [χριστιανοί] γενικά θα παραμείνουν στόχοι των επικείμενων επιθέσεών μας και αυτή η χρόνια, θέλοντος Θεού, θα είναι σκληρότερη γι αυτούς. Η κυβέρνηση της Σ.Αραβίας θα είναι ανίκανη να προστατεύσει τα συμφέροντά τους [των Αμερικανών] ή να τους παράσχει ασφάλεια» αναφέρεται στο μήνυμα.
Πάντως, ο Αμπντουλαζίζ αλ-Μουκρίν -ο οποίος κατά πλήροφορίες ανέλαβε πρόσφατα την ηγεσία της Αλ Κάιντα στη Σ.Αραβία- αρνείται ότι το τρομοκρατικό δίκτυο βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη επίθεση αυτοκτονίας κατά του αρχηγείου των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας στο Ριάντ.
Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η σαουδαραβική οργάνωση Ταξιαρχίες Χαραμάιν, δηλώνοντας ότι συμπαρατάσσεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα. Εάν το μήνυμα Αλ Μουρκίν αποδειχθεί αυθεντικό δεν αντικρούει την ανάληψη ευθύνης από πλευράς Ταξιαρχιών Χαραμάιν, δεδομένου ότι η οργάνωση δήλωσε πως απλώς καλύπτει το… κενόκαθώς η Αλ Κάιντα «είναι απασχολημένη πολεμώντας τους εισβολείς».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.