Την Παρασκευή η τοποθέτηση Αράπογλου στην Εθνική – Γαλλικό «ναι» σε Προβόπουλο
Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η τοποθέτηση του Τάκη Αράπογλου στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, σε αντικατάσταση του εκλιπόντος Θεόδωρου Καρατζά. «Ναι» είπε η Credit Agricole στην επιλογή Προβόπουλου για την Εμπορική Τράπεζα.
27
Το μεσημέρι της Παρασκευής συνεδριάζει το 14μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να επικυρώσει στην θέση του διοικητή τον Τάκη Αράπογλου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον εκλιπόντα Θεόδωρο Καρατζά.
Η απόφαση του ΔΣ θα επικυρωθεί από την ετήσια τακτική γενική συνέλευση, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης θα εκλεγεί και το νέο ΔΣ με τους νέους υποδιοικητές.
Ο Τάκης Αράπογλου θεωρείται ένα από τα πλέον έμπειρα και επιτυχημένα στελέχη στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με συγκριτικό του πλεονέκτημα την μεγάλη διεθνή του θητεία, μεταξύ άλλων και σε ανώτατες θέσεις στο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό όμιλο του κόσμου, την Citigroup.
Πλούσια είναι και η θητεία του σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος στην Ιονική Τράπεζα, πρόεδρος της ΔΙΑΣ ΑΕ-Διατραπεζικά Συστήματα και γενικός διευθυντής των τραπεζών American Express και Citibank στην Ελλάδα.
Η διεθνής εμπειρία του κ. Αράπογλου εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Εθνικής και εδραίωσης της ισχυρής παρουσίας της στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, καθώς και στα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα, όπως στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο.
«Ναι» των Γάλλων για Προβόπουλο
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης συναντήθηκε με εκπροσώπους της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετήσει επικεφαλής της Εμπορικής Τράπεζας τον Γιώργο Προβόπουλο.
Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε αποδεκτή από τους Γάλλους, οι οποίοι έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον υπουργό ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία μεταξύ Δημοσίου και Credit Agricole.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Άννα Βίσση: Η επίσημη ανακοίνωση για τη μεγάλη συναυλία της στο ΟΑΚΑ
- To σημείωμα που «σκότωσε» την ελληνική γλώσσα και έγινε viral
- Αίτημα για μόνιμη συμμετοχή στη Euroleague κατέθεσε ο ΠΑΟΚ
- ΕΕ: Σχέδια έκτακτης ανάγκης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για επάρκεια στα καύσιμα – Πιθανό δελτίο
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442