«Κόβονται» 5.000 τ.μ. από το Δημοσιογραφικό Χωριό στο Μαρούσι
Τουλάχιστον 5.000 τ.μ. «κόβονται» από το Χωριό Τύπου στο Μαρούσι, καθώς σύμφωνα με τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για θέματα Ολυμπιακής προετοιμασίας το έργο ξεμπλοκάρεται με τη μείωση του συντελεστή δόμησης στο 0,8.
28
Τουλάχιστον 5.000 τετραγωνικά μέτρα «κόβονται» από το Δημοσιογραφικό Χωριό στο Μαρούσι, καθώς σύμφωνα με τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για θέματα Ολυμπιακής προετοιμασίας το έργο ξεμπλοκάρεται με τη μείωση του συντελεστή δόμησης από το 1,2 στο 0,8.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν Τα Νέα, με τη νέα ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο-σκούπα του Υπουργείου Πολιτισμού, ορίζεται ως μέσος συντελεστής δόμησης ο ίδιος με αυτόν που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο Μαρούσι. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα χτιστούν 5.000 τ.μ. λιγότερα, ενώ σε ό,τι αφορά τις χρήσεις «κόβονται» αυτή των γραφείων.
Με τη νέα ρύθμιση διατηρούνται οι χρήσεις του εμπορικού κέντρου και της αναψυχής (πολυκινηματογράφος, εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.), ενώ κανονικά προχωρεί η ανέγερση του νέου υπουργείου Παιδείας.
Οι πολεοδομικές ρυθμίσεις και ειδικότερα ο μέσος συντελεστής δόμησης και οι χρήσεις γης στα 250 στρέμματα της έκτασης είχαν αποτελέσει σημεία έντονης διαμάχης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Αμαρουσίου, ενώ οι κάτοικοι είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας πετυχαίνοντας το «μπλοκάρισμα» του έργου.
Το Δημοσιογραφικό Χωριό αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Οργανωτική Επιτροπή, καθώς βρίσκεται σε απόσταση περιπάτου από τα δύο κέντρα εργασίας των δημοσιογράφων, δηλαδή το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης και το Βασικό Κέντρο Τύπου, καθώς και από το ΟΑΚΑ.
Τυχόν ματαίωση του έργου θα δημιουργούσε σημαντικό πρόβλημα στη φιλοξενία, καθώς οι χιλιάδες δημοσιογράφοι που θα δραστηριοποιηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα βρίσκονταν σε αναζήτηση καταλύματος όσο το δυνατό κοντύτερα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λονδίνο: Πώς ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τα πολυτελή ξενοδοχεία και τη ζήτηση από τη Μέση Ανατολή
- LIVE: Μίλαν – Γιουβέντους
- Μπορεί το Μουντιάλ 2026 να βάλει τέλος στον πόλεμο των Μπέκαμ; – «Κοινή λατρεία»
- Μεγάλο ρεκόρ από τον Ντιμάρκο
- Epic Fury: Πύραυλοι 36 δισ. δολ. που προορίζονταν για Κίνα «χωνεύτηκαν» από τα βουνά του Ιράν
- Αυτές οι ομάδες θα καταφέρνουν να προκριθούν στο Final Four της Αθήνας σύμφωνα με τον Βεζένκοφ (vid)
- Γιατί οι αεροπορικές δεν πρόκειται να μειώσουν τα αυξημένα ναύλα
- Άγιος Δημήτριος: Η στιγμή που ο 20χρονος φτάνει στο πάρκο Ασυρμάτου πριν τη δολοφονία του 27χρονου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442