Δεν θα εφαρμοστεί τελικά η θανατική καταδίκη διά λιθοβολισμού της Νιγηριανής Α.Λαουάλ
Απαλλάχθηκε από δευτεροβάθμιο δικαστήριο η Νιγηριανή Αμινά Λαουάλ, η οποία είχε καταδικασθεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας. Η υπόθεσή της είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
37
Απαλλάχθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο χώρας της η νεαρή Νιγηριανή Αμινά Λαουάλ, η οποία είχε καταδικασθεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας. Η υπόθεσή της είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την απόφαση για την απαλλαγή της Αμινά Λαουάλ, χαρακτήρισε την εναντίον της καταδικαστική απόφαση, που είχε λάβει το ισλαμικό δικαστήριο, βάσει της Σαρία, του ισλαμικού ιερού νόμου, «πολύ λάθος».
Η 30χρονη Νιγηριανή καταδικάστηκε σε θάνατο το Μάρτιο του 2002 στην πόλη Μπακόρι της πολιτείας Κατσίνα, στη βόρεια Νιγηρία, με την κατηγορία ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις μετά το διαζύγιό της, όταν απέκτησε παιδί αν και είναι διαζευγμένη.Πάντως, τη στιγμή που το εφετείο προχωρούσε στην άρση της θανατικής καταδίκης της Αμινά Λαουάλνας, ένας άλλος συμπατριώτης της καταδικαζόταν σε θάνατο διά λιθοβολισμού για σοδομισμό, στο κρατίδιο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας.
Ο 20χρονος Τζιμπρίν Μπαμπάτζι κρίθηκε ένοχος της κατηγορίας ότι ήλθε σε σεξουαλική επαφή με τρία αγόρια. Η καταδικαστική απόφαση, που εκδόθηκε προχθές Τρίτη, ανακοινώθηκε σήμερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442