Σάββατο 02 Μαϊου 2026
weather-icon 13o
Για στενές σχέσεις Βαγδάτης-Παρισίου έως την έναρξη του πολέμου μίλησε ο Ράμσφελντ

Για στενές σχέσεις Βαγδάτης-Παρισίου έως την έναρξη του πολέμου μίλησε ο Ράμσφελντ

Στο θέμα της γαλλικής στάσης κατά τον πόλεμο του Ιράκ επανήλθε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, υποστηρίζοντας ότι το Παρίσι «είχε πολύ στενές σχέσεις με τη Βαγδάτη». «Αυτό συνεχίστηκε ώς την έναρξη του πολέμου» προσέθεσε.

71

Στο θέμα της γαλλικής στάσης κατά τον πόλεμο του Ιράκ επανήλθε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, υποστηρίζοντας ότι το Παρίσι «είχε πολύ στενές σχέσεις με τη Βαγδάτη». «Αυτό συνεχίστηκε ώς την έναρξη του πολέμου» προσέθεσε.

Ο Ράμσφελντ υποστήριξε ότι η Γαλλία είχε «πολύ στενές ιστορικές σχέσεις» με το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν έως την έναρξη του πολέμου. «Νομίζω πως ξέρω ότι αυτό συνεχίστηκε ώς την έναρξη του πολέμου» συμπλήρωσε, για να καταλήξει με… νόημα: «Αυτό που συνέβη μετά το γνωρίζουμε».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Γαλλία είχε χορηγήσει διαβατήρια σε μέλη του πρώην καθεστώτος της Βαγδάτης, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας απάντησε, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει ούτε να επιβεβαιώσει το γεγονός: «Τις διάβασα αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν έχω τίποτε να προσθέσω».

Τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαίωσαν άρθρο που δημοσίευσαν την Τρίτη οι Washington Times, κατηγορώντας τη Γαλλία ότι είχε χορηγήσει διαβατήρια σε Ιρακινούς αξιωματούχους. Η Γαλλία το διέψευσε επισήμως.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 02 Μαϊου 2026
Cookies