Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Spirit: Stallion Of The Cimarron – Κριτική

Ένα καρτούν που απολογείται κατά κάποιον τρόπο για την καταστροφή της φύσης και τον αφανισμό των Ινδιάνων εκ μέρους των λευκών αποίκων της Αγριας Δύσης, ενώ παράλληλα προβάλλει έννοιες όπως η ελευθερία, η αντίσταση και το αδάμαστο πνεύμα. Ο Σπίριτ είναι ένα μάσταγκ, δηλαδή άγριο άλογο της Δύσης. Αιχμαλωτίζεται από άνδρες του αμερικανικού στρατού, αντιστέκεται […]

Ένα καρτούν που απολογείται κατά κάποιον τρόπο για την καταστροφή της φύσης και τον αφανισμό των Ινδιάνων εκ μέρους των λευκών αποίκων της Αγριας Δύσης, ενώ παράλληλα προβάλλει έννοιες όπως η ελευθερία, η αντίσταση και το αδάμαστο πνεύμα. Ο Σπίριτ είναι ένα μάσταγκ, δηλαδή άγριο άλογο της Δύσης. Αιχμαλωτίζεται από άνδρες του αμερικανικού στρατού, αντιστέκεται στις προσπάθειές τους να το δαμάσουν, αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με έναν Ινδιάνο αιχμάλωτο και μαζί γελοιοποιούν τους λευκούς. Στα υπέρ του εγχειρήματος το παραδοσιακό σκίτσο, η πλαστικότητα της κίνησης καθώς και το γεγονός ότι τα ζώα δεν μιλούν (οι σκέψεις του Σπίριτ ακούγονται με τη μορφή σπικάζ), αλλά εκφράζονται με βλέμματα, χλιμιντρίσματα και με την κίνηση του σώματος. Στα κατά η υπεραπλούστευση των εννοιών και το τυποποιημένο στόρι, στοιχεία που κάνουν το σύνολο να απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά. Τα τραγούδια του Μπράιαν Ανταμς δίνουν μια ροκ διάσταση στην ταινία. Στην ελληνική -και αρκετά επιτυχημένη- εκδοχή τα ερμηνεύει ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο οποίος κρατά και το ρόλο του αφηγητή. Η έκδοση DVD περιοχής 2 διαθέτει κορυφαίας ποιότητας εικόνα πλήρους ανάλυσης και αρκετά «γεμάτη» ηχητική μπάντα σε έξι διακριτά κανάλια.

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024