Θύματα σωματικής και ψυχικής βίας οι νοσοκόμες στον Καναδά
Νέα Υόρκη: Θύματα επιθετικής συμπεριφοράς από τους ασθενείς, καθώς και σεξουαλικής παρενόχλησης από τους συναδέλφους τους πέφτουν συχνά οι νοσηλεύτριες στα υγειονομικά κέντρα του Καναδά, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Health Policy.
Νέα Υόρκη: Θύματα επιθετικής συμπεριφοράς από τους ασθενείς, καθώς και σεξουαλικής παρενόχλησης από τους συναδέλφους τους πέφτουν συχνά οι νοσηλεύτριες στα υγειονομικά κέντρα του Καναδά, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Health Policy.
Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του καναδικού Πανεπιστημίου Alberta μεταξύ περισσότερων από 9.000 νοσηλευτριών της χώρας, πολλές από αυτές ομολόγησαν ότι είχαν δεχτεί κάποιας μορφής επιθετική συμπεριφορά σε αρκετές από τις εφημερίες τους.
Τα πιο συχνά θύματα ήταν οι νοσοκόμες που απασχολούνταν στα επείγοντα περιστατικά καθώς και στα χειρουργεία.
Για παράδειγμα, περίπου το 25% των νοσηλευτριών των χειρουργείων ανέφεραν ότι είχαν υποστεί σωματική επίθεση από ασθενείς, ενώ το ίδιο ισχυρίστηκε και το 22% των νοσηλευτριών στα επείγοντα περιστατικά και το 20% των απασχολούμενων σε ψυχιατρικές μονάδες.
Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της έρευνας, οι ασθενείς αποτελούσαν την πηγή του 95% των κρουσμάτων σωματικής βίας σε βάρος του νοσηλευτικού προσωπικού των επειγόντων περιστατικών, των ψυχιατρικών μονάδων και των χειρουργείων.
Ωστόσο, παρότι πολλές νοσοκόμες υφίσταντο συχνές σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τους άνδρες συναδέλφους τους, σπάνια προέβαιναν σε καταγγελία του περιστατικού.
«Το φαινόμενο είναι ανησυχητικό και θα πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες, καθώς οι συγκεκριμένες γυναίκες παράγουν σημαντικό έργο και δεν θα πρέπει αν υφίστανται κανενός είδους βίαιη αντιμετώπιση», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που πραγματοποίησαν τη μελέτη.
health.in.gr
- Η Καϊράτ θα παίξει με μαύρα περιβραχιόνια απέναντι στον Ολυμπιακό
- Ο σκύλος της φυλής Δαλματίας: Αθλητικός, ευγενικός και πανέξυπνος
- Αντιδράσεις για την επίσκεψη Σάλεχ στην Αθήνα και τις αναφορές στο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Αυτό είναι το πιο χριστουγεννιάτικο σπίτι της Αθήνας – Πού βρίσκεται
- Τολμηρή ληστεία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας: Σπάνιες γκραβούρες Ματίς και Πορτινάρι στα χέρια ενόπλων
- Η Φιορεντίνα με «διαβατήριο για τη Serie B»
- Ακίνητα: Έρχεται μίνι ΕΝΦΙΑ μέσω δημοτικού τέλους – Τι αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ
- Όταν ο ΛεΜπρόν έμεινε κάτω από τους 10 πόντους…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442