Ο γάμος δεν φέρνει την ευτυχία
Ουάσιγκτον: Οι περισσότεροι νεόνυμφοι βιώνουν μια σύντομη περίοδο συναισθηματικής ευφορίας μετά το γάμο, αλλά τελικά επιστρέφουν στην ίδια συναισθηματική κατάσταση που βίωναν και πριν παντρευτούν σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Personality and Social Psychology.
Ουάσιγκτον: Οι περισσότεροι νεόνυμφοι βιώνουν μια σύντομη περίοδο συναισθηματικής ευφορίας μετά το γάμο, αλλά τελικά επιστρέφουν στην ίδια συναισθηματική κατάσταση που βίωναν και πριν παντρευτούν σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Personality and Social Psychology.
Ερευνητική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Δρ Ντόριαν Σόλοτ, μέλους της Αμερικανικής Εταιρίας Ψυχολογίας παρακολούθησε επί 15 χρόνια 24.000 άτομα. Μια φορά το χρόνο οι συμμετέχοντες καλούνταν να αξιολογήσουν από το 0 (καθόλου ευτυχισμένοι) μέχρι το 10 (απολύτως ευτυχισμένοι) την συναισθηματική τους κατάσταση.
Η επεξεργασία των στοιχείων έδειξε ότι η ψυχική ευφορία που αισθάνονταν οι συμμετέχοντες ήταν πολύ μικρή. Συγκεκριμένα, οι πλειοψηφία των συμμετεχόντων δήλωσε ότι δεν αισθάνονταν περισσότερο ευτυχισμένοι μετά το γάμο. Ωστόσο αποδείχθηκε ότι όσοι ήταν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους πριν παντρευτούν ο γάμος τους διαρκούσε περισσότερα χρόνια.
Με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters o Δρ Σόλοτ, διευκρίνισε ότι «η ευτυχία είναι μια υποκειμενική κατάσταση διότι ο γάμος μπορεί να είναι πολύ ευχάριστος και αποδοτικός και για τους δύο συντρόφους αλλά μπορεί επίσης να είναι μια ιδιαίτερα αγχώδης περίοδος για τη ζωή κάποιου».
«Αυτό που πραγματικά έχει σημασία για να είναι κάποιος ευτυχισμένος είναι η εσωτερική ηρεμία και η αυτοεκτίμηση. Μπορεί ο γάμος να συντελεί εν μέρει στην ευτυχία αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί το βασικό παράγοντα», καταλήγει ο Δρ Σόλοτ.
health.in.gr
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442