Κυριακή 03 Μαϊου 2026
weather-icon 13o
Επιδείνωση του καιρού στη βορειοανατολική Ελλάδα – Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Επιδείνωση του καιρού στη βορειοανατολική Ελλάδα – Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει από το πρωί του Σαββάτου ο καιρός στη βορειοανατολική Ελλάδα. Το Λιμεναρχείο Καβάλας απαγόρευσε τον απόπλου προς Θάσο, ενώ προβλήματα προκέλεσε η χιονόπτωση στο οδικό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας.

43

Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει από το πρωί του Σαββάτου ο καιρός στη βορειοανατολική Ελλάδα και λόγω θαλασσοταραχής, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγόρευσε τον απόπλου των επιβατηγών-οχηματαγωγών σκαφών για τη Θάσο.

Παράλληλα, από τις 11 το πρωί δεν εκτελούνται τα θαλάσσια δρομολόγια από Καβάλα για Πρίνο και αντιστρόφως, ενώ αντίθετα κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια μέσω Κεραμωτής Νέστου.

Πάντως, παρότι η κακοκαιρία δεν παρουσιάζει έξαρση στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενη επιδείνωση.

Προβλήματα στο ορεινό δίκτυο έχει προκαλέσει το χιόνι που πέφτει από τη νύχτα στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας. Έτσι, με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα στα ορεινά των Γρεβενών και της Καστοριάς, στους δρόμους Κοζάνης- Ιωαννίνων στη θέση Πεντάλοφος, Καστοριάς- Αμυνταίου, Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βίγλας και από την Αρνιθα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Ελαφρές χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί και στα πεδινά της δυτικής Μακεδονίας, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε όλη τη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στα πεδινά της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Από τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 03 Μαϊου 2026
Cookies