«Θωρακίζονται» βάσεις και μνημεία στην Ιταλία υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων
Στη λήψη ισχυρότερων μέτρων ασφαλείας για την προστασία στρατιωτικών βάσεων και μνημείων προσανατολίζεται η ιταλική κυβέρνηση εν μέσω φόβων ότι οι πέντε Μαροκινοί που συνελλήφθησαν προσφάτως σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εντός και εκτός Ιταλίας.
51
Στη λήψη ισχυρότερων μέτρων ασφαλείας για την προστασία στρατιωτικών βάσεων και ιστορικών μνημείων προσανατολίζεται η ιταλική κυβέρνηση εν μέσω φόβων ότι οι πέντε Μαροκινοί πολίτες που συνελλήφθησαν στις αρχές της εβδομάδας σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εντός και εκτός Ιταλίας.
Οι πέντε Μαροκινοί συνελήφθησαν στη διάρκεια ερευνών ρουτίνας των ιταλικών Αρχών για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών σε εγκαταλελειμμένο κτίριο νότια της Βενετίας. Στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικών υλών, χάρτες ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη βόρεια Ιταλία, καθώς και ένας χάρτης του κέντρου του Λονδίνου.
Σύμφωνα με τα αρχικά συμπεράσματα των ανακριτικών αρχών, οι συλληφθέντες ενδέχεται να διασυνδέονται με εξετρεμιστικές οργανώσεις που εδρεύουν σε άλλα σημεία της Ευρώπης. Φέρονται, δε, να σχεδίαζαν τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων με στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή ιστορικά μνημεία της Ιταλίας και της Βρετανίας.
Όπως επισημαίνει το BBC, στο χάρτη του κεντρικού Λονδίνου δεν υπήρχαν σημειωμένοι στόχοι, ωστόσο είχαν κυκλωθεί συγκεκριμένα σημεία στο χάρτη ΝΑΤΟϊκής βάσης στην ιταλική πόλη Βερόνα. Ως αποτέλεσμα, η Εθνική Επιτροπή Ασφαλείας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι εξετάζει τη ενίσχυση της φρούρησης «ευαίσθητων» τοποθεσιών, ενώ συνεχίζεται η ανάκριση των πέντε συλληφθέντων Μαροκινών πολιτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΑΙ πάει πόλεμο – Το Πεντάγωνο υπέγραψε συμφωνίες με επτά εταιρείες
- Μπιενάλε Βενετίας: Γιατί παραιτήθηκε η κριτική επιτροπή
- Σακελλαρίδης: Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλήθειας και αγώνα
- Τηλεφωνικές απάτες με τη ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να προσέχετε για να μην πέσετε θύματα
- ΠΑΟΚ: Ένα ακόμη πρόβλημα τραυματισμού πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Πότε θα προσαυξάνεται η σύνταξη
- Gen Z: Το νέο χόμπι που θα σας αφήσει άφωνους – «Είναι μια στιγμή ηρεμίας»
- ΣΥΡΙΖΑ: 50 χρόνια από τον θάνατο του Αλέκου Παναγούλη, τιμούμε τη μνήμη και εμπνεόμαστε από τη στάση του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442