Κυριακή 10 Μαϊου 2026
weather-icon 23o
Υπό διαπραγμάτευση η μελλοντική συνεργασία Jordan και Honda

Υπό διαπραγμάτευση η μελλοντική συνεργασία Jordan και Honda

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Honda και της Jordan σχετικά με την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας τους, παρά τις φήμες που κυκλοφορούν και θέλουν τη βρετανική ομάδα να έχει ήδη συμφωνήσει με την Toyota για την προμήθεια κινητήρων από το 2004.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Honda και της Jordan σχετικά με την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας τους, παρά τις φήμες που κυκλοφορούν και θέλουν τη βρετανική ομάδα να έχει ήδη συμφωνήσει με την Toyota για την προμήθεια κινητήρων από το 2004.



Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος εξέλιξης (Honda Racing Development) της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Otmar Szafnauer, ο οποίος πάντως δεν αναίρεσε την πρόθεση της εταιρείας του να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε μία μόνο ομάδα (η Honda παρέχει κινητήρες στην Jordan και στην BAR).



Όπως γνωρίζετε, έχουμε τρία χρόνια συμβόλαιο με την BAR και άλλο ένα με την Jordan εξηγεί ο Otmar Szafnauer. Βρισκόμαστε στο ενδιάμεσο των συζητήσεών μας με την Jordan και σύντομα θα μάθετε τι πρόκειται να γίνει. Είναι ολοφάνερο ότι οι σχεδιαστές μονοθεσίων και κινητήρων πρέπει να σημειώνουν προόδους και δεν μου αρέσει να θέτω χρονοδιαγράμματα σε αυτό.



Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Honda σκοπεύει να παράγει έναν εξελιγμένο, ελαφρύ και με μικρές διαστάσεις κινητήρα, αποκλειστικά όμως μόνο για μια ομάδα, όπως έκανε στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 για τη McLaren. Αποκλειστική διάθεση κινητήρων όμως σε μια μόνο ομάδα συνεπάγεται αυξημένο κόστος και λιγότερη εξέλιξη στην πράξη.



Σημειώνεται ότι η φετινή αγωνιστική περίοδος δεν είναι πολύ καλή για τη Honda, αν και υπήρξαν πρόσφατα σημάδια βελτίωσης της απόδοσης των κινητήρων, όπως η κατάταξη των Giancarlo Fisichella της Jordan και του Olivier Panis της BAR στην πρώτη δεκάδα της εκκίνησης του GP του Hockenheim. Ωστόσο η αξιοπιστία των μηχανικών μερών παραμένει το αδύνατο σημείο της ιαπωνικής εταιρείας.



Για την ιστορία αναφέρεται ότι το 1988 ήταν η καλύτερη περίοδος της Honda στην F1, όταν με τη McLaren και οδηγούς τους Alain Prost και Ayrton Senna είχε σημειώσει 15 νίκες σε 16 GP.


auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 10 Μαϊου 2026
Cookies