Formula 1: Αποκλείστε τον Η.Η.Frentzen για 10 αγώνες, απαιτεί ο R.Barrichello
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος ο Rubens Barrichello, μετά το άδοξο τέλος που είχε για τον ίδιο το χθεσινό Grand Prix στη Monza, κατηγόρησε ευθέως τον H.H.Frentzen για το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε ένα μέλος της ομάδας πυρόσβεσης. “Είναι ανόητος και θα πρέπει να αποκλειστεί για δέκα αγώνες. Γνωρίζαμε όλοι ότι θα είναι επικίνδυνα και ο […]
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος ο Rubens Barrichello, μετά το άδοξο τέλος που είχε για τον ίδιο το χθεσινό Grand Prix στη Monza, κατηγόρησε ευθέως τον H.H.Frentzen για το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε ένα μέλος της ομάδας πυρόσβεσης.
“Είναι ανόητος και θα πρέπει να αποκλειστεί για δέκα αγώνες. Γνωρίζαμε όλοι ότι θα είναι επικίνδυνα και ο ίδιος έχει αρκετή εμπειρία για να το ξέρει αυτό καλύτερα και να το αποφύγει” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος, αναφερόμενος στον οδηγό της Jordan.
Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα η κατάσταση σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν την καραμπόλα των έξι αυτοκινήτων στο δεύτερο chicane της Monza, λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση, καθώς τόσο ο R.Barrichello όσο και ο H.H.Frentzen δίνουν διαφορετικές εκδοχές για τα αίτια του ατυχήματος.
Ο Γερμανός οδηγός της Jordan δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο R.Barrichello ήταν αυτός που άλλαξε ξαφνικά τη γραμμή του και φρέναρε απροσδόκητα μπροστά του, προκαλώντας το απότομο φρενάρισμα του ίδιου με τα γνωστά επακόλουθα. Παρ όλα αυτά, πιστεύει ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στους αγώνες και δεν κατηγορεί το Βραζιλιάνο.
Από την πλευρά του ο αρχηγός της βρετανικής ομάδας, Eddie Jordan, υπερασπίζοντας τον οδηγό του, δήλωσε ότι είναι άδικο να κατηγορείται ο Heinz-Harald για το ατυχές συμβάν και ότι δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος για την τραγωδία.
Από το ατύχημα καταστράφηκαν και τα δύο μονοθέσια της Jordan, ενώ, σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στην Ιταλία, τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν και οι Αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πιθανή διερεύνηση του ζητήματος.
Με την κατάσχεση των μονοθεσίων από τις ιταλικές Αρχές ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες δοκιμές της ομάδας στο Mugello, εν όψει του επόμενου Grand Prix στην Ινδιανάπολη που θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.