Στη Τζενίν και πάλι οι ισραηλινές δυνάμεις ερευνώντας για Παλαιστίνιους μαχητές
Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν το Σάββατο το πρωί στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας και ερεύνησαν για υπόπτους, ύστερα από πληροφορίες ότι Παλαιστίνιοι μαχητές σχεδίαζαν επίθεση από την πόλη αυτή.
37
Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν το Σάββατο το πρωί στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας και ερεύνησαν για ύποπτους Παλαιστινίους μαχητές.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και τζιπ εισέβαλαν στην πόλη πριν από τα ξημερώματα, ανοίγοντας πυρ με βαριά πολυβόλα.
Οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν λίγες ώρες αργότερα χωρίς να προβούν σε συλλήψεις Παλαιστινίων. Θύματα από τη νέα εισβολή των Ισραηλινών δεν έχουν αναφερθεί.
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, μία περίπολος εισήλθε στη Τζενίν ύστερα από πληροφορίες ότι Παλαιστίνιοι μαχητές σχεδίαζαν επίθεση από την πόλη αυτή. «Υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας. Λάβαμε πληροφορίες ότι κάποιοι ετοιμάζουν τρομοκρατική επίθεση από τη Τζενίν» δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού η οποία δήλωσε ότι δεν έγιναν συλλήψεις.
Το προηγούμενο βράδυ, οι ισραηλινές δυνάμει είχε εισέλθει στην Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης «για να εντοπιστούν Παλαιστίνιοι που ενέχονται σε ένοπλες ενέργειες». Τα ισραηλινά τεθωρακισμένα αποχώρησαν από την παλαιστινιακή πόλη λίγη ώρα αργότερα, χωρίς να αναφερθούν θύματα.
Χρονοδιάγραμμα ζητούν οι Παλαιστίνιοι
Εν τω μεταξύ χρονοδιάγραμμα δύο ετών για την διαπραγμάτευση και την εφαρμογή μίας ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ πρότεινε την Παρασκευή ο Παλαιστίνιος υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας Ναμπίλ Σαάθ σε συνάντηση που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ.
«Πιστεύουμε ότι ένα χρονοδιάγραμμα ενός έτους για τις διαπραγματεύσεις και ενός έτους για την εφαρμογή είναι πολύ λογικό» δήλωσε είπε ο Ναμπίλ Σαάθ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
«Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ σημαντικό πράγμα, νομίζουμε ότι χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πρόοδος» προσέθεσε ο Παλαιστίνιος υπουργός που ανέφερε ότι μετέφερε μήνυμα από τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, που αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τη στρατηγική του για το ζήτημα της Μέσης Ανατολής, είχε δηλώσει το περασμένο Σάββατο, στη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Χόσνι Μουμπάρακ, ότι η ιδέα ενός χρονοδιαγράμματος είναι άκαιρη.
Τελευταία ενημέρωση 14:00
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τι έδειξε μια νέα έρευνα για τη μεσογειακή διατροφή;
- Γυναίκες ξαναγράφουν την ιστορία στη Wikipedia: Ένας αγώνας ενάντια στην ανισότητα
- Σε έχω δει, κάπου σε ξέρω: Η επιστήμη γνωρίζει γιατί ξεχνάμε εύκολα τα ονόματα κάποιων
- Κυπριακό χωριό πουλήθηκε σε ισραηλινή εταιρεία – Οι περιβαλλοντικοί και πολιτικοί προβληματισμοί
- Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τον χανταϊό που ξέσπασε στο MV Hondius;
- Ομόλογα: Η «επιστροφή» των spreads και οι νέες ισορροπίες
- Δικαστικό μπλόκο για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θεμελιώνεται η τέλεση των καταγγελλόμενων αξιόποινων πράξεων»
- Εξετάζονται αυξήσεις για 160.000 παλιούς συνταξιούχους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442