Κοινή στάση στο Μεσανατολικό αναζητούν Αίγυπτος, Συρία και Σαουδική Αραβία
Συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ-Ασαντ και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα είχε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, στο Σάρμ-ελ-Σέιχ της Αιγύπτου. Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό.
Συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ-Ασαντ και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα μπεν Αμπντέλ Αζίζ είχε, το Σάββατο, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, στο Σάρμ-ελ-Σέιχ της Αιγύπτου. Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Αχμέντ Μαχέρ, οι τρεις ηγέτες «επαναβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για ειρήνη και τη στάση τους κατά της βίας και της επιθετικότητας» για την ασφάλεια των λαών της περιοχής.
Νωρίτερα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος είχε κατ ιδίαν με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.
Η τριμερής συνάντηση κορυφής είναι πρώτη που πραγματοποιούν Αραβες ηγέτες, ένα μήνα μετά την ειρηνευτική πρόταση του Σαουδάραβα πρίγκιπα, η οποία είχε και την αποδοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.
Εν τω μεταξύ, οι αραβικές χώρες απορρίπτουν την ιδέα του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν για μία διάσκεψη ειρήνης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Αχμεντ Μάχερ.
«Αποκλείεται αυτή η διεθνής διάσκεψη να γίνει όπως την αντιλαμβάνεται ο κ. Σαρόν, επειδή θέλει να αποφασίσει ποιος θα μετάσχει, ποιος θα εκπροσωπήσει ποιόν και τα θέματα που θα συζητηθούν» υποστήριξε.
Μουμπάρακ: Το πετρέλαιο να μην μετατραπεί σε όπλο
Ο Χόσνι Μουμπάρακ ζήτησε από τους υπουργούς Πετρελαίου των αραβικών χωρών να διασφαλίσουν ένα σταθερό απόθεμα στην αγορά και να μην μετατρέψουν το πετρέλαιο σε πολιτικό όπλο.
«Η σύνοδος αυτή μας προσφέρει την ευκαιρία να δηλώσουμε σε όλον τον κόσμο ότι σεβόμαστε τον καταναλωτή και ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του και να διασφαλίσουμε την σταθερότητα της οικονομίας του» επισημαίνει ο κ. Μουμπάρακ, σε δήλωσή του που διάβασε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Ατέφ Εμπέιντ, κατά την έναρξη των εργασιών της συνόδου του Οργανισμού των Αραβικών Πετρελαιοεξαγωγικών χωρών στο Κάιρο.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.