Στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Chicago η Jaguar S-Type Sport 2002
Η Jaguar διευρύνει τη σειρά της S-Type με την έκδοση Sport, η οποία θα παρουσιαστεί πρώτη φορά στην αμερικανική αγορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Chicago. Το νέο μοντέλο είχε δει το φως της δημοσιότητας πρώτη φορά στην Ευρώπη στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βologna.
Η Jaguar διευρύνει τη σειρά της S-Type με την έκδοση Sport, η οποία θα παρουσιαστεί πρώτη φορά στην αμερικανική αγορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Chicago. Το νέο μοντέλο είχε δει το φως της δημοσιότητας πρώτη φορά στην Ευρώπη στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βologna.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Jaguar η S-Type Sport απευθύνεται στη νεότερη γενιά αγοραστών της βρετανικής εταιρείας, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα και την πολυτέλεια των αυτοκίνητων με το σήμα της Jaguar.
Το νέο μοντέλο έχει υποστεί χαρακτηριστικές εξωτερικές αλλά και εσωτερικές αλλαγές που το διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες S-Type. Εξωτερικά, όλα τα χρωμιωμένα μέρη της S-Type, στην έκδοση Sport -η οποία θα διατίθεται σε πέντε διαφορετικές μεταλλικές αποχρώσεις- είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Το σπορ σύνολο συμπληρώνουν οι 17 ιντσών ακτινωτές ζάντες αλουμινίου της BBS και τα ελαστικά P της Pirelli διαστάσεων 235/50.
Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι σκούρες αποχρώσεις και τα δερμάτινα καθίσματα Connolly, τα οποία τονίζουν ακόμη περισσότερο τόσο τον πολυτελή όσο σπορ χαρακτήρα της νέας S-Type Sport. Σε αυτό συμβάλλουν επίσης το δερμάτινο τιμόνι, η επένδυση ξύλου, όπως και το σκουρόχρωμο ταμπλό. Για το αισθητικό αποτέλεσμα είναι υπεύθυνη ομάδα νέων σχεδιαστών της Jaguar που εργάστηκε υπό την εποπτεία του Ian Callum,επικεφαλής στο τμήμα σχεδίασης της εταιρείας.
Η νέα S-Type Sport θα εφοδιάζεται με 24βάλβιδο κινητήρα V6, 3.000κ.εκ., απόδοσης 240 ίππων αλλά και με 32βάλβιδο μηχανικό σύνολο V8 4.000κ.εκ., που αποδίδει 281 ίππους.
Η γρήγορη S-Type θα εξοπλίζεται με όλα τα συστήματα ασφαλείας που συναντάμε και στα υπόλοιπα μοντέλα της Jaguar, όπως ABS, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) αλλά και το σύστημα CATS (Computer Active Technology Suspension), το οποίο διατίθεται στις σειρές XK και XJ.
Το σύστημα αυτό βελτιώνει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου με τη βοήθεια ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αποσβεστήρων (αμορτισέρ), οι οποίοι ρυθμίζονται σε δύο επίπεδα.
auto.in.gr
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
- ΗΠΑ: Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν – Πάνω από 60 συλλήψεις
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα
- Παναθηναϊκός – Μονακό: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ για το play in με… φόντο τη Βαλένθια
- Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Η έκπληξη από τους φίλους του για τα γενέθλια του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442