Ολοκληρώνεται η πώληση της Land Rover στη Ford, έναντι 3 δισ. Eυρώ
Υστερα από διαπραγματεύσεις δύο μηνών, η BMW και η Ford Motor ήλθαν τελικά σε συμφωνία και υπογράφτηκε η παραχώρηση της βρετανικής Land Rover από τους Βαυαρούς στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Υστερα από διαπραγματεύσεις δύο μηνών, η BMW και η Ford Motor ήλθαν τελικά σε συμφωνία και υπογράφτηκε η παραχώρηση της βρετανικής Land Rover από τους Βαυαρούς στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Ford έναντι του ποσού των 3 δισ. ευρώ (2,7 δισ. δολάρια) απέκτησε τα δικαιώματα όλου του ομίλου της Land Rover, που περιλαμβάνει την έκταση της Land Rover στο Solihull, τον έλεγχο των αντιπροσώπων, το κέντρο έρευνας και εξέλιξης στο Gaydon, το British Industry Heritage Centre, καθώς και την ευθύνη περίπου 13.000 εργατών.
Η πώληση της Land Rover από την BMW στο δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο, αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η Ford θα αναλάβει όλα τα δικαιώματα και την ευθύνη των τετρακίνητων μοντέλων του group, δηλαδή των Range Rover, Discovery, Defender και Freelander.
Ο Jac Nasser, πρόεδρος της Ford Motor Co, δήλωσε σχετικά: “Η Land Rover είναι μια από τις καλύτερες μάρκες στον κόσμο και ανυπομονούμε να φέρουμε το ταλέντο και τα προϊόντα της, στην οικογένεια της Ford”.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της BMW Joachim Milberg δήλωσε: “Αυτή η συμφωνία ακολουθεί την πώληση της Rover και είναι το δεύτερο αποφασιστικό βήμα στην εφαρμογή του νέου προσανατολισμού της BMW ΑG. Εξασφαλίζει ότι η Land Rover, που είναι μια μάρκα με πλούσια παράδοση, θα συνεχίσει την πορεία της υπό την ηγεσία της Ford Motor Co”.
auto.in.gr
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού τους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 12 η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Συναγερμός στο Μαξίμου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
- Συνετρίβη μεταγωγικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Τουρκία
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442