Σε κλίμα απαισιοδοξίας συνεχίζονται οι συνομιλίες για την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία
Ενώ όλα δείχνουν ότι οι συνομιλίες για την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία θα καταλήξουν σε αδιέξοδο, η παραστρατιωτική οργάνωση των Μαχητών του Όλστερ (UFF) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποσύρει τη στήριξή της από τη συμφωνία ειρήνης για την περιοχή, γνωστότερη ως Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής.
30
Ενώ όλα δείχνουν ότι οι συνομιλίες για την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία θα καταλήξουν σε αδιέξοδο, η παραστρατιωτική οργάνωση των Μαχητών του Όλστερ (UFF) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποσύρει τη στήριξή της από τη συμφωνία ειρήνης για την περιοχή, γνωστότερη ως Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής.
Όπως μετέδωσε το BBC, η παραστρατιωτική οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν μπορούμε πλέον να στηρίζουμε μια συμφωνία, στην οποία ουδείς πιστεύει. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε περαιτέρω υποχωρήσεις. Ωστόσο, δηλώνουμε ότι θα σεβαστούμε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1994».
Η κίνηση αυτή έρχεται τη στιγμή που κορυφώνονται οι συνομιλίες για την ειρήνη στην περιοχή υπό την αιγίδα του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ. Το κλίμα στο Σρόπσαϊρ, όπου διεξάγονται οι επαφές είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος.
Πάντως, τόσο ο Τόνι Μπλερ όσο και ο Ιρλανδός ομόλογός του, Μπέρτι Αχερν, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν έως το τέλος τις προσπάθειές τους για την επίτευξη συμφωνίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Βράζουν» στη Ρεάλ με τη διαιτησία: Την… έπεσαν στον Βίντσιτς με τη λήξη του ματς με την Μπάγερν (vid)
- Κεφαλονιά: Τα σκοτεινά σημεία γύρω από τον θάνατο της 19χρονης – Απολογούνται την Παρασκευή οι τρεις νεαροί
- Εθνική πόλο Γυναικών: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του World Cup
- Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- «Δεν είναι κανένας σοβαρός θεσμός η ευρωπαϊκή εισαγγελία» για τον Γεωργιάδη – Νέα επίθεση κατά της Παπανδρέου
- Ανδρουλάκης: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη για τις υποκλοπές και το βλέμμα στις κάλπες
- Ο «Αυτόχειρας» έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442