Θριαμβευτική επικράτηση του Εργατικού Κόμματος στις γενικές εκλογές της Βρετανίας
Διαστάσεις θριάμβου έλαβε το εκλογικό αποτέλεσμα για το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που μετέδωσε το BBC. Ο πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, χαρακτήρισε ιστορική τη νίκη και έσπευσε να διευκρινίσει ότι μένουν να γίνουν πολλά ακόμη.
αποτελέσματα που μετέδωσε το BBC. Ο πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, χαρακτήρισε ιστορική τη νίκη και έσπευσε να διευκρινίσει ότι μένουν να γίνουν πολλά ακόμη.&source=in.gr">
Διαστάσεις θριάμβου έλαβε το εκλογικό αποτέλεσμα για το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που μετέδωσε το BBC. Ο πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, χαρακτήρισε ιστορική τη νίκη και έσπευσε να διευκρινίσει ότι μένουν να γίνουν πολλά ακόμη.
Ο ίδιος ο ηγέτης των Εργατικών επανεξελέγη στην εκλογική περιφέρεια του Σέτζφιλντ, στη βορειοανατολική Αγγλία, με 26.110 ψήφους έναντι 8.397 του Συντηρητικού αντιπάλου του Ντάγκλας Κάρσουελ.
Μιλώντας στους εκατοντάδες οπαδούς του ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Μας δώσατε απόψε μία ιστορική στιγμή για το Εργατικό Κόμμα. Γι αυτό εργαστήκαμε. Γνωρίζαμε ότι για να ολοκληρώσουμε το έργο που αρχίσαμε θα χρειαζόμαστε περισσότερη από μία θητεία στην κυβέρνηση» δήλωσε.
«Πριν από τέσσερα χρόνια εκλεγήκαμε σε κλίμα ευφορίας και έπειτα από 18ετή διακυβέρνηση της χώρας από συντηρητικές κυβερνήσεις. Απόψε εξασφαλίζουμε την επανεκλογή μας. Πιστεύω ότι αυτή η χώρα σήμερα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν το 1997 και πιστεύω ότι ύστερα από πέντε χρόνια θα είναι ακόμη καλύτερη από ό,τι είναι σήμερα» συνέχισε, και υπογράμμισε ότι «έχουν γίνει πολλά, αλλά μένουν και πολλά για να γίνουν».
Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Τόρις, Ουίλιαμ Χέιγκ, παραδέχθηκε την ήττα των Συντηρητικών, ενώ ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών,Τσαρλς Κένεντι, δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.