Στο επίκεντρο η ασφάλεια, η άμυνα και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια
Με τον υπουργό Αμυνας του Βελγίου, Αντρέ Φλαό, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν στην επικείμενη βελγική προεδρία, την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα αλλά και τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων.
35
Με τον υπουργό Αμυνας του Βελγίου, Αντρέ Φλαό, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν στην επικείμενη βελγική προεδρία, την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα αλλά και τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων.
Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε το Βέλγο υπουργό για τις συζητήσεις που έγιναν πρόσφατα στα Σκόπια, στο πλαίσιο της Διαβαλκανικής Συνόδου Κορυφής, και του εξέθεσε τις απόψεις της Αθήνας για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.
Επίσης, τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχε με το νέο Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, και αντάλλαξε μαζί του απόψεις για τις αποφάσεις που έλαβαν οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για τη Γιουγκοσλαβία, τη νότια Σερβία, το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ.
Ερωτηθείς για τις εντυπώσεις του από τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών τη χαρακτήρισε εποικοδομητική και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι απόψεις των δύο χωρών για τα Βαλκάνια «σε μεγάλο βαθμό συμπίπτουν, αν και δεν είναι ταυτόσημες».
Όσον αφορά στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ, στις Βρυξέλλες, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «στα θέματα κοινού συμφέροντος και ενδιαφέροντος πάμε καλά».
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι υπάρχει συνεργασία σε πολλούς τομείς, όπως ο οικονομικός, ο αστυνομικός αλλά και ο ενεργειακός, μέσα από την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος INOGATE.
ΑΠΕ
- Λιοσίων: Ξεκινά προσπάθεια αφύπνισης της 16χρονης – Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την τρελή πορεία της μηχανής
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
- Mabu: Μια απλή άσκηση που κάνει τη διαφορά
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Στο Πακιστάν αναμένεται σήμερα ο Βανς
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442