Τρίτη 07 Απριλίου 2026
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός απέφυγε την παγίδα 70-66 τον Μακεδονικό

Ο Ολυμπιακός απέφυγε την παγίδα 70-66 τον Μακεδονικό

Πριν από τέσσερα χρόνια τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός γνώρισε μία ήττα - σοκ από τον ΒΑΟ, τέταρτη ομάδα τότε της Θεσσαλονίκης, νεοφώτιστη και καταδικασμένη με υποβιβασμό. Ο νέος «ΒΑΟ» λέγεται Μακεδονικός, αλλά αυτήν τη φορά η ομάδα του Ηλία Ζούρου απέφυγε την παγίδα, καθώς νίκησε 70-66 και παρέμεινε στην κορυφή της Α1 με το Περιστέρι.

63

Πριν από τέσσερα χρόνια τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός γνώρισε μία ήττα – σοκ από τον ΒΑΟ, τέταρτη ομάδα τότε της Θεσσαλονίκης, νεοφώτιστη και καταδικασμένη με υποβιβασμό. Ο νέος «ΒΑΟ» λέγεται Μακεδονικός, αλλά αυτήν τη φορά η ομάδα του Ηλία Ζούρου απέφυγε την παγίδα, καθώς νίκησε 70-66 και παρέμεινε στην κορυφή της Α1 με το Περιστέρι.

Η διαφορά είναι πως ο Μακεδονικός προερχόταν από την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έναντι του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη, ενώ στις τελευταίες του εμφανίσεις είχε απειλήσει τον Ηρακλή και την ΑΕΚ.


Μολονότι προηγήθηκε 37-36 στο ημίχρονο, έχοντας ως ατού την άμυνα ζώνης, πονοκέφαλο τον τελευταίο καιρό για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε στην έξαρση του Νίκου Οικονόμου από τα 6.25 αλλά και στην ψυχραιμία του στις ελεύθερες βολές λίγο πριν από τη λήξη και έφτασε στην 15η φετινή του νίκη σε 16 αγώνες.


Ενώπιον μόλις 500 θεατών στο κλειστό της Νεάπολης ο Σιμς με τον Κόμματο και τον Σίμπκινς προσπάθησαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 44-53 στο 28, αλλά η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έκλεισε ξανά την ψαλίδα μειώνοντας 49-55 στο 30 και 58-59 τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη.


Ο Οικονόμου έδωσε πάλι στον Ολυμπιακό «αέρα» οκτώ πόντων, 58-66, αλλά οι γηπεδούχοι πλησίασαν και πάλι στον πόντο, 65-66, με δύο βολές του Δαλιάρη στα 19.


Ο Ντέιβιντ Ρίβερς ευστόχησε σε δύο βολές στα 18 και ο Παπανικολάου δεν επέτρεψε στον Αλβιν Σιμς να δοκιμάσει για το τρίποντο της ισοφάρισης. Τον έστειλε στη γραμμή των φάουλ στα οκτώ δευτερόλεπτα και ο Αμερικανός ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές μειώνοντας σε 66-68. Ο Μακεδονικός έκανε αμέσως φάουλ στον Στεφάν Ρισασέ, που ευστόχησε όμως και στις δύο «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 20-22, 36-36, 49-55, 66-70.


Μακεδονικός: Μπεχλιβάνης, Σιμς 18 (3), Χαραλαμπίδης 7 (1), Κακιούσης, Σιδηρόπουλος 8 (2), Κόμματος 14 (1), Κούβελας 4, Δαλιάρης 4, Σίμπκινς 11.


Ολυμπιακός: Μπουντούρης 3, Βούκσεβιτς 4, Παπανικολάου 14 (1), Οικονόμου 20 (4), Ρισασέ 6, Ντε Μιγκέλ, Φέμερλινγκ, Ράτζα 12, Ρίβερς 11.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Απριλίου 2026
Απόρρητο