Τρίτη 07 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Έκανε τα εύκολα δύσκολα στο τέλος κατά του Πανιωνίου

Έκανε τα εύκολα δύσκολα στο τέλος κατά του Πανιωνίου

Τη μοναξιά της τρίτης θέσης απολαμβάνει ο Παναθηναϊκός ύστερα από την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ. Οι «πράσινοι», που έκαναν τα εύκολα δύσκολα στο τελευταίο δεκάλεπτο, επικράτησαν του Πανιωνίου με 82-68 έχοντας κορυφαίο τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που πέτυχε 24 πόντους.

26

Τη μοναξιά της τρίτης θέσης απολαμβάνει ο Παναθηναϊκός ύστερα από την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ. Οι «πράσινοι», που έκαναν τα εύκολα δύσκολα στο τελευταίο δεκάλεπτο, επικράτησαν του Πανιωνίου με 82-68 έχοντας κορυφαίο τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που πέτυχε 24 πόντους.

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επέβαλε το ρυθμό της από την αρχή, όμως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έκανε τα περισσότερα λάθη (συνολικά 20 έναντι 10) και αυτά πλήρωσε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν η διαφορά μειώθηκε από τους «κυανέρυθρους» στους έξι πόντους 72-66.


Η συνέχεια όμως δεν επιφύλασσε την έκπληξη, αφού η ψυχραιμία είναι όπλο των «πρασίνων». Αλβέρτης και Μποντιρόγκα έβαλαν τέλος στα όποια όνειρα του Λευτέρη Σούμποτιτς για μία περήφανη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, όπου επέστρεφε για πρώτη φορά με χρώματα άλλης ομάδας, ύστερα από την αποχώρησή του από τον πάγκο του «τριφυλλιού».


Κλειδί, πάντως, για την επικράτηση του Παναθηναϊκού ήταν τα ριμπάουντ, καθώς η παρουσία των «πρασίνων» κάτω από τα καλάθια ήταν καθολική με 39 έναντι μόλις 24 ριμπάουντ.


Με τον Κοχ στη βασική πεντάδα ο Ομπράντοβιτς συνέχισε τις εκπλήξεις (ύστερα από αυτή κόντρα στην Ουλκέρ, όπου ο Μποντιρόγκα ξεκίνησε από τον πάγκο). Ούτε όμως κι αυτή τον απογοήτευσε, αφού οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με 18-15 στο πρώτο δεκάλεπτο και στο ημίχρονο με 40-27.


Η διαφορά έφτασε και τους 18 πόντους στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου 49-31 αλλά και τους 20 με 64-44.


Από εκεί και πέρα ο Διαμαντόπουλος θέλησε να βάλει τη σφραγίδα του και κατάφερε μάλιστα να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων του ΟΑΚΑ, που τον χειροκρότησαν έντονα, δείγμα της θέλησής τους να τον έχουν στην ομάδα τους.


Έτσι το σκορ μετατράπηκε σε 72-66, αλλά η συνέχεια ήθελε νικητή τον Παναθηναϊκό που, ούτως ή άλλως, δικαιούνταν τη νίκη.


Παναθηναϊκός: Φώτσης 5 (1), Ρέμπρατσα 15, Μίντλετον 7, Κοχ 6 (2), Μποντιρόγκα 24 (1), Καλαϊτζής, Αλβέρτης 14 (2), Μπερκ 6.


Πανιώνιος: Ουίλιαμς 12 (1), Ζντοβτς 9 (3), Μάγλος 4, Διαμαντόπουλος 24 (2), Παπαλουκάς 8, Μαχόφσκι 1, Σκλάβος 2, Μελάς, Μοράλες 8.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Απριλίου 2026
Απόρρητο