Σίγουρος για τη νίκη ο Καναδός πρωθυπουργός Κρετιέν – Ρόλο ρυθμιστή επιζητεί ο Ντέι
Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί της Δευτέρας οι πολίτες του Καναδά, προκειμένου να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Επικρατέστερος φέρεται ο βετεράνος της πολιτικής Ζαν Κρετιέν, απέναντί του όμως βρίσκεται ο χαρισματικός και αρκετά νεότερος Στόκγουελ Ντέι, ο οποίος προσδοκά να αναδειχθεί ρυθμιστής της πολιτικής ζωής του Καναδά, συμμετέχοντας ακόμη και ως εταίρος στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
30
Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί της Δευτέρας οι πολίτες του Καναδά, προκειμένου να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Επικρατέστερος φέρεται ο βετεράνος της πολιτικής Ζαν Κρετιέν, απέναντί του όμως βρίσκεται ο χαρισματικός και αρκετά νεότερος Στόκγουελ Ντέι, ο οποίος προσδοκά να αναδειχθεί ρυθμιστής της πολιτικής ζωής του Καναδά, συμμετέχοντας ακόμη και ως εταίρος στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Η προεκλογική εκστρατεία ήταν σκληρή, χωρίς να λείψουν και τα χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη». Ο πρωθυπουργός, Ζαν Κρετιέν, παρουσίασε στους ψηφοφόρους τα επιτεύγματα της οικονομικής του πολιτικής, κυρίως το πλεόνασμα που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, για το οποίο δήλωσε: «Ήλθε η ώρα να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις». Δεν έλειψαν ακόμη οι αναφορές στις ακραίες θέσεις του αντιπάλου του, Ντέι, για την αντιφατική του στάση στα ζητήματα των μεταναστών και της θανατικής ποινής.
Ο Ντέι από την πλευρά του παρουσιάζεται δυναμικός και «φρέσκος» σε ιδέες, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής στην πολιτική σκηνή. Σύμφωνα με πολιτικές πηγές, στόχος του υποψηφίου των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι να στερήσει από τον Κρετιέν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, πλήττοντας το γόητρό του και αναδεικνύοντας το σχηματισμό του σε ρυθμιστή της πολιτικής ζωής.
Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών θα ανακοινωθούν μετά τις 04:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
- The Expla-in Project | Τζέφρι ‘Eπσταϊν: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα;
- Ποιες χώρες εκδίδουν τα περισσότερα διαβατήρια σε «πολίτες εκτός ΕΕ»; – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
- Πάσχα: Σήμερα η «μεγάλη έξοδος» – Γεμάτα φεύγουν τα πλοία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-136x85.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442