Χιλιάδες Ρώσοι θύματα του νοθευμένου αλκοόλ τους πρώτους επτά μήνες του έτους
Δραματική είναι η κατάσταση στη Ρωσία από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Πάνω από 20 χιλιάδες Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους από υπερβολική κατανάλωση ποτών και δη νοθευμένων, που, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές, αποτελούν το 20 - 25% της συνολικής ποσότητας που καταναλώνεται.
Δραματική είναι η κατάσταση στη Ρωσία από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Πάνω από 20 χιλιάδες Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους από υπερβολική κατανάλωση ποτών και δη νοθευμένων, που, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές, αποτελούν το 20 – 25% της συνολικής ποσότητας που καταναλώνεται.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κούντριν, δήλωσε ότι βάσει των στοιχείων παρατηρείται αύξηση των θυμάτων σε ποσοστό 43% σε σχέση με το 1999. Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους άστεγοι, ανησυχητική ωστόσο είναι και η αύξηση στις νεαρές ηλικίες.
Οι Αρχές καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια για τον «καθαρισμό» της αγοράς από τα νοθευμένα ποτά, τα οποία τείνουν να εξελιχθούν σε εφιάλτη της ρωσικής κοινωνίας. Υπολογίζεται ότι, σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις, ένα στα τέσσερα αλκοολούχα ποτά που καταναλώνονται είναι νοθευμένο.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions