Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Ουρά ενάμισι χιλιομέτρου στο Ρίο εξαιτίας της απαγόρευσης απόπλου σε τέσσερα φεριμπότ

Ουρά ενάμισι χιλιομέτρου στο Ρίο εξαιτίας της απαγόρευσης απόπλου σε τέσσερα φεριμπότ

Πρόβλημα για δεκάδες οδηγούς και ουρά ενάμισι χιλιομέτρου δημιουργήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην προβλήτα του Ρίου. Το πρόβλημα προέκυψε όταν σε τέσσερα από τα δέκα φεριμπότ που θα εκτελούσαν δρομολόγια απαγορεύτηκε ο απόπλους, επειδή το λιμεναρχείο του Ρίου διαπίστωσε ότι το πλήρωμα των συγκεκριμένων πλοίων δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, που ορίζει η απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τα πτυχία των πλοιάρχων των εν λόγω επιβατηγών - οχηματαγωγών.

25

Πρόβλημα για δεκάδες οδηγούς και ουρά ενάμισι χιλιομέτρου δημιουργήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην προβλήτα του Ρίου. Το πρόβλημα προέκυψε όταν σε τέσσερα από τα δέκα φεριμπότ που θα εκτελούσαν δρομολόγια απαγορεύτηκε ο απόπλους, επειδή το λιμεναρχείο του Ρίου διαπίστωσε ότι το πλήρωμα των συγκεκριμένων πλοίων δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, που ορίζει η απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τα πτυχία των πλοιάρχων των εν λόγω επιβατηγών – οχηματαγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί πλοίαρχοι δεν διαθέτουν τα προβλεπόμενα πτυχία των σχολών πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά κάποια άλλα, κατώτερα. Το ΥΕΝ είχε δώσει προθεσμία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να αντικατασταθούν αυτοί οι πλοίαρχοι.


Έτσι, στο πλαίσιο υλοποίησης της υπουργικής απόφασης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών απαγόρευσε τον απόπλου τεσσάρων φεριμπότ, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα δρομολόγια και να ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό και οι οδηγοί.


Εν τω μεταξύ, με αφορμή τα προβλήματα στη διακίνηση τροχοφόρων που δημιουργήθηκαν στην πορθμιακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:


«Η Λιμενική Αρχή Πάτρας (Λιμενικό Τμήμα Ρίου) είχε ενημερώσει έγκαιρα εγγράφως τους πλοιοκτήτες των Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων την 13/10/2000 που δραστηριοποιούνται στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου να αποκαταστήσουν τις οργανικές συνθέσεις τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, και συγκεκριμένα να ναυτολογήσουν προσοντούχους πλοιάρχους και μηχανικούς.


»Συνολικά δέκα από τα 30 πλοία της υπόψη δρομολογιακής γραμμής δεν συμμορφώθηκαν μέχρι την 15/11/2000 ταχθείσα προθεσμία, με αποτέλεσμα σήμερα να εργάζονται έξι από τα δέκα πλοία της απογευματινής βάρδιας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies