Λουκέτο στα ΤΕΙ στις 23 και 29 Νοεμβρίου Για ελλειπή χρηματοδότηση διαμαρτύρονται οι φοιτητές
Κλείνουν τις σχολές τους στις 29 Νοεμβρίου οι φοιτητές των ΤΕΙ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάθεση μειωμένων πόρων από την πλευρά της κυβέρνησης για τα ιδρύματα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου της ΔΑΠ - ΤΕΙ. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 23 του μήνα, τα ΤΕΙ θα κλείσουν με απόφαση των προέδρων των τμημάτων.
Κλείνουν τις σχολές τους στις 29 Νοεμβρίου οι φοιτητές των ΤΕΙ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάθεση μειωμένων πόρων από την πλευρά της κυβέρνησης για τα ιδρύματα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου της ΔΑΠ – ΤΕΙ. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 23 του μήνα, τα ΤΕΙ θα κλείσουν με απόφαση των προέδρων των τμημάτων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου το Σάββατο, οι φοιτητές αποδέχονται ότι οι εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για την «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο ζητούν δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας αναβάθμισης των τμημάτων τους.
Eν τω μεταξύ, συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη κονδυλίων στην παιδεία και τη μεγάλη αύξηση των εισακτέων, η οποία έγινε χωρίς να δημιουργηθεί η απαραίτητη υποδομή.