30

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μηνάς Σταυρακάκης ανέλαβε σήμερα, Τρίτη, καθήκοντα γενικού γραμματέα διεθνών οικονομικών σχέσεων στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στο παρελθόν ο κ. Σταυρακάκης είχε διατελέσει ειδικός σύμβουλος του υπουργείου.

Ο Μηνάς Σταυρακάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1946. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και κατόπιν στο Λονδίνο, στο London School of Economics, όπου ειδικεύτηκε σε θέματα οικονομίας και ευρωπαϊκών υποθέσεων.


Από το 1988 μέχρι το 1993 μετείχε στη γραμματεία της επιτροπής επεξεργασίας κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Εχει διατελέσει, επίσης, γενικός διευθυντής στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, μέλος του ΔΣ στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, σύμβουλος στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας.


Στις εκλογές του 1996 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας, υπήρξε μέλος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής και της επιτροπής αποτίμησης τεχνολογίας. Το ίδιο χρονικό διάστημα έγινε μέλος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο